Voihan pannukakku!

Tämän ohjeen testaamiseen ryhtyminen on kestänyt ainakin puoli vuotta. Olen ostanut monta rasiaa ohjeessa tarvittavaa Philadelphia – juustoa ja käyttänyt yhtä monta rasiaa ties mihin kaikkeen muuhun. Mutta nyt. Laskiainen pakkkasi päälle. Oli ihan paras hetki kokeilla Sokeriton.fi-kauppiaan Sami Gauffinin suosittelemaa amerikkalaisten pannukakkujen ohjetta. Tilasin nimittäin Samilta Annika Rognebyn kirjan Bakglädje med LCHF – kirjan ruattinkielisenä versiona ja ohje löytyy siitä. Nykyään kirjaa myydän myös suomeksi käännettynä nimellä Karpin leivontakirja. Karppaajalle suunnattuja tuotteita myyvä Sokeriton.fi taas tottelee nykyään nimeä YesDeli.

Amerikkalaiset pannukakut

200 g Philadelphia-juustoa
0,5 dl Sukrinia / Sötiniä / Karppisokeria
aitoa vaniljaa
3 Kieku – kanamunaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl fiberhuskia / psylliumia

Sekoita juusto tasaiseksi voimakkaasti vatkaten. Vatkaa keskenään kananmuna, vanilja ja karppisokeri. Vatkaa seos juuston joukkoon. Sekoita fiberhusk / psyllium leivinjauheen kanssa. Lisää taikinaan. Paista pannukakut voissa molemmin puolin. Koska fiberhusk / psyllium turpoaa vauhdilla, pannukakut kannattaa paistaa samantien.
Taikinasta tulee muuten aikamoista tahnaa, jota on vaikea käsitellä.

Tarjoile stevialla / karppisokerilla makeutetun kermavaahdon ja hiukan sulaneiden pakastemarjojen kanssa.
Ohjeesta tulee 7-9 pannukakkua.

Näistä pannukakuista tulee hauskan paksuja pulleroita. Jos haluat perinteisempiä lettuja, voit tehdä niitä aikaisemmin postaamallani lettuohjeella.

Tuumailin mielessäni myös karppisokerin korvaamista stevialla tai koko makeutuksen jättämistä pois. Nämä pullean muhekat pannukakut ovat sen verran makeita, että itse pärjäisin vähemmälläkin.

Karppisisko Tuulevi

Yksi vastaus

  1. Nami, eilen tein. Sovelsin ohjetta niin, että laitoin noin 2tl psylliumia ja 0,5dl mantelijauhetta. Ihania, tulen tekemään näitä jatkossakin!! Kiitos!

  2. Hei!
    Tein juuri tämän amerikkalaisten ohukaisten reseptillä, mutta pannarina pyöreään piirakkavuokaan. Tuli tosi hyvä! Syön palasen, pikkasen steviaa päällä, päivässä kahvin kanssa. Tein myös aikaisempia reseptejä; Halloumi-kasvisvuoka ja punainen tattikastike, tatit vaihdoin suppiksiin, molemmat aivan erinonomaisia, voin suositella!

  3. Päivitysilmoitus: Suomalainen pääsiäinen & amerikkalaiset pannukakut | Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!

Jätä kommentti