Savulohi maustaa aamiaismunakkaan

Tänä aamuna kuikailin jääkaappia kokkisota-katseella. Mielessä oli munakkaan teko. Mitä siis laittaisin munakkaaseen täytteeksi. Pelkkä juustoraaste tuntui tylsältä. Aurajuusto ei tänään napannut. savukinkkua – no ei tänään. Hmm.

Eilispäivän lohisalaattiin ostetusta lämminsavulohifileestä oli jäljellä jämät. Tuumin, että siitä riittää hyvin täytetarpeita yhteen munakkaaseen. Lohirasian vieressä nökötti purkillinen öljyyn säilöttyä aurinkokuivatun tomaatin murua. Näillä tarpeilla ryhdyin munakkaan tekoon!

Savulohimunakas
4 hengelle

4 Kiekun kananmunaa
4 rkl vettä
maun mukainen palanen lämminsavulohta
pari ruopkalusikallista aurinkokuivattua tomaattia (murusia)
juustoraastetta
nokare voita
ripaus suolaa
kuivattua persiljaa

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kaada joukkoon neste.  Sulata hiukan voita pannulla. Kaada munaseos paistumaan . Sekoittele  massaa pannulla niin, että seos hyytyy tasaisesti. Kun munakas on lähes hyytynyt, laita päälle täytteet: pieneksi pilkottu savulohi ja aurinkokuivatun tomaatin murenet. Valuta tomaateista enimmät öljyt pois, ellet tahdo syödä umpiöljyistä munakasta. Lisää munakkaan päälle myös juustoraastetta. Ripottele päälle haluamiasi yrttejä. Minä laitoin taas tuota omalla kasvimaalla kasvanutta, miehen kuivaamaa persiljaa. Mausta suolalla joko koko munakas pannulla tai vasta omalla lautasella. Tarjoile tuoresalaatin tai vaikka vain tomaatti- tai kurkkulohkojen kanssa.

Karppisisko Tuulevi

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s