Suklaamousse on suloisen pehmeä herkku!

Tammikuun lopulla ilmestyneessä Kodin Kuvalehdessä on juttu ja ohjeita kaikkien aikojen makeisiin jälkiruokiin. Menneiden vuosikymmenten makumuistoihin sisältyi myös suklaamousse. Simppeli, nopea valmistaa ja vähähiilariselle syöjälle sopiva jälkiruoka on tullut monelle tutuksi ruotsinlaivan buffet -pöydästä. Minulla on moussemuistoja opiskeluvuosilta Wetterhoffilta. 1980-luvun lopulla Hämeenlinnassa moussea tarjoiltiin tuon tuostakin – vai tuntuiko se vain siltä? Se mousse oli kumminkin umpi-imelää. Pussista valmistettua, väittäisin.

Tähän ihan kokonaan itse tehtyyn tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta.
Kananmunia.
Tummaa suklaata.
Kuohukermaa.
Kieku -rasia siis auki (kyllä joo – ken ei tiedä, Kieku Oy on kumppanimme)

Suklaamousse

200 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
2 1/2 dl kuohukermaa

Tummaa suklaata on montaa makua – valitse mieleisen makuista, kumminkin vähintään 70-prosenttista. Jos haluat koristella annokset suklaarouheella, ota suklaasta muutama pala talteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hiukan.

Sekoittele kananmunia ensin kevyesti haarukalla. Vatkaa munat sähkövatkaimella sulan suklaan sekaan. Vaahdota kerma kovaksi. Kääntele suklaamassa kermavaahdon joukkoon varovasti. Älä vatkaa.

Lusikoi seos tarjoiluastioihin ja koristele vaikka suklaarouheella. Minä tipautin yhden pakastevadelman jokaisen annoksen päälle.

Karppisisko Tuulevi

Yksi vastaus

  1. Onko se noin helppoa….juuri luin yhdestä blogista kuinka perusruuista kannattais tehdä viikon-parin ruokalistat,että ois helpompi mennä kauppaan ja ostaa/tehdä ruokaa…minä olen kaivannut jo pitemmän aikaa karppiruuista sellaista listaa…haluaisin karpata(olen kokeillut)mutta se ainainen setviminen niiden aineiden kanssa…siihen siis totaalisesti kyllästyy,kun mitään ei ole sit juuri siihen ruokaan kaapissa,mitä haluis tehä…
    Oisko liikaa pyydetty,jos vaikka Te Karppisiskot,tekasisitte sellaisen peruskarppaajan ruokalistan,ja siihen tarvittavat aineet….:)

  2. Olipas namia, maiskis! Kiitos ohjeesta 🙂
    Tuli vaan mieleen, että onko se kananmuna aivan välttämätön? Onnistuisiko mousse ilman sitä…? Mietiskelee
    Maare

  3. Siis kyllähän sulatetusta suklaasta ja kermavaahdosta varmaan maukas yhdistelmä tulee. Ei liene epäilystäkään! Voisinkin virittää jälkiruokaherkuksi. Rakenne on tietysti toisenlainen, kun kananmuna jää pois.
    Karppisisko Tuulevi

Jätä kommentti