Paahdettua valkokaalia, olkaapa hyvät

En nyt tätä ihan kaalipihviksi kutsuisi, mutta hyväksi ja kivaksi tavaksi käyttää valkokaalia kumminkin.
Helppoa, nopeaa ja edullista ruokaa ihan minkä tahansa lisukkeeksi.

Tarvitset seuraavat:
Kaali (hanki pieni: helpompi leikata ja ”pihvit” pysyvät koossa paremmin)
Oliiviöljyä
Valkosipulia tai valkosipulijauhetta
Suolaa, pippuria, paprikajauhetta

Kun uuni lämpenee, voitele vuoka tai laita leivinpaperi pellille. Valmistele kaali. Viipaloi kaalipää parin sentin viipaleiksi. Sekoita kulhossa öljy ja valkosipulimurska / jauhettu valkosipuli. Sivele seos kaaliviipaleiden päälle.

Ripottele suolaa, pippuria ja paprikaa viipaleille. Paista 20-25 minuuttia vähän reilussa 200 asteessa. Reunoista tulee kauniin kullanruskeita ja kaalista mureaa.

Kaalit ovat parhaimmillaan heti kypsentämisen jälkeen, kun pinta on vielä lämpimänä rapea. Minä tein nyt koko viikoksi ruokaa ja tätäkin laitoin lasirasiassa jääkaappiin odottamaan myöhempiä aterioita, vaikka parhaan puolen tällä tavalla missaankin.

PS. Voit maustaa voiteluliemen myös tilkalla Worcesterkastikketta.

Karppisisko Tuulevi





Jätä kommentti