Oi jospa valmistaisin joku päivä boullaibaissea!

Aitoa, taiten tehtyä boullaibaissea en ole valmistanut koskaan. Vaan valmistan varmasti. Tämä tulee nyt to do-listalle. Pidän kalaruoista (paitsi lohi alkaa välillä tökkiä) ja kala kelpaa muullekin perheelle hyvin. Perisuomalaista, maitopohjaista kalakeittoa olen karppivuosina valmistanut ilman perunaa – käyttänyt kalan kaverina runsaasti sipulia, porkkanaa ja kaikenmaailman kausikasviksia.

Tomaattipohjaisesta boullaibaissesta innostuin hulvattomasti viikonlopun stadin reissulla. Sen lisäksi, että hyödynsimme ravintolapäivän antia, kävimme majapaikkamme Scandic Marskin ehkä vähän tylsähkössä ravintolassa syömässä leffan jälkeen. Kun mies tiesi tilata ylikypsää härkää, minä kuuntelin pientä nälkääni ja päädyin boullaibaisse-annokseen. Hjuvaa oli, nam. Boullaibaissen kaveriksi kuuluva aioli eli valkosipulimajoneesi oli pyyhkäisty hauskasti kulhon sisälaitaan.

Niin joo, se avuomiehen härkäannoskin oli maistuva. Samoin tyttären syömät etanat.

Koska minulla ei tähän hätään ole omaa, kotikyökissä testattua reseptiä, kaivoin itselleni valmiiksi ja talteen tähän blogiin yhden vaihtoehdon. Tämä boullaibaisse on kotoisin Pastanjauhantaa -blogista, Originaali ohje on peräisin yhden lempijulkkiskokkini Jamie Oliverin keittokirjasta. Tämä vaatii vähän vaivaa ja kannattaa värkätä isolle porukalla. Tartu kauhaan siis!

Karppisisko Tuulevi

Jätä kommentti