Ravintolapäivän vähähiilarista hyvää!

Olen ihan hurahtanut Ravintolapäivän fiilikseen. Kaikkea kekseliästä ruokaa siellä ja täällä, yllättävissä paikoissa ja loistava some-meininki sen ympärillä. Kerran toimin taustavoimana tyttären & hänen kaverinsa Kardemimmi-kahvilassa täällä meillä. Monesti olen ollut syömässä Mikkelin pop up-paikoissa ja haaveksien tutkiskellut Helsingin tarjontaa. Tällä kertaa osuimme stadiin juuri ravintolapäivänä ja kyllä kannatti. Vaelsin miehen ja tyttären kanssa pitkin poikin keskustaa ja nautin tunnelmasta ja ruoasta. Minun puhelimeni Ravintolapäivä -sovellus ei toiminut, mutta onneksi tyttären toisen käyttöjärjestelmän puhelin palveli ja ohjasi meidät kartalle.

Kukkakaalista kuskusta ja kanasta kunnon kastike

Söimme lounaan Ravintola-auto Ukossa, Ruttopuistossa. Sisälle autoonkin olisi mahtunut, mutta me istahdimme ulos. Marraskuinen lauantai oli leudon lämmin eikä sillä hetkellä edes satanut. Istuimme pitkään ja hartaasti ja maistelimme nautiskellen.

Värittömältä näyttänyt vähähiilarinen ruoka oli superhyvää ja maistui koko sakille. Sopivasti pippurista aurajuustokastiketta kanan päällä ja kukkakaalista raastettu ja kypsennetty couscous. Jälkkäriksi söimme raakasuklaakonvehdit ja joimme kupit luomukahvia. Jos ja kun sama sakki on liikkeellä tulevissa ravintolapäivissä, menkää syömään ihmiset. Järjestelyistä vastasi luomuosuuskunta UusiMaa, jonka toiminnan tukemiseksi tuotot kertyivät.

Menu

Pippurisella aurajuustokastikkeella kuorrutettu kana ja herkkusienet sekä kukkakaalicouscous (vähähiilihydraattinen)
– Saatavissa pieni määrä myös ilman kanaa (sis. hieman enemmän herkkusieniä)

Maisteluannos (pieni): 3 €
Isompaan nälkään: 6 €

Raakasuklaakonvehdit (vähähiilihydraattinen, suurimmaksi osaksi luomua, sis. cashew- ja/tai pekaanipähkinää)

Pieni: 2 €
Iso (kera vadelman): 3 €

Luomukahvi: 1 € (molempien eli pää- ja jälkiruoan ostajalle ilmainen)

Vesi: 0,20 € (pääruoan ostajalle ilmainen)

Karppisisko Tuulevi

Yksi vastaus

  1. Tässä Ukon ruokaohjeista vastanneen Joona Paajasen ohjeistus annokselle.

    ”Kastikkeeseen lisäsin ”reippaasti” mustapippuria ja hivenen valkopippuria. En ole turhan tarkka määrien suhteen. Maistan ja jos ei riitä, niin laitan lisää. Suolaa laitoin kanssa jonniin verran – ruususuola on hyvää. Taisin laittaa myös vähän Herbamarea. Aurajuustoa laitoin 1½ pakettia per ~7 dl kermaa. Silmämääräisesti kaatelin menemään.

    Sitten laitoin nelisen sipulia per tuo mainittu määrä kermaa ja juustoa. Ne kuullotin ihan aluksi. Sitten lisäsin kanan ja herkkusienet. Kanaa olikin nyt aika paljon normaaliin nähden, koska käytiin tukussa ja se pakkaus oli niin iso!.

    Lopuksi laitoin sekaan mainitsemani mausteet sekä juuston ja kerman. Noista määristähän tulee jo melkoinen annos. Jos nuo mainitut määrät jakaa kolmella, niin pääsee lähemmäs yhden perheen suositeltua annoskokoa.

    Kukkakaalicouscous-ohjeita löytyy paljon ihan googlettamalla. Itse paistoin raastetun kukkakaalin voissa, jossa ensin kuullotin pieneksi pilkkomani valkosipulin. Kukkakaalin sekaan olin sekoittanut herbamarea ja tuoretta ruohosipulia.”

    Kiitos Joona!

Jätä kommentti