Mansikkajäädykkeen karpimpi versio

Jälkiruokahommissa turvauduin vuodenvaihteen aikaan jälleen  Anja Nystén, Varpu Tavi,  Tuomas Tuohikorpi –kolmikon kirjaan Laihdu ilman nälkää – juhli hiilihydraattitietoisesti. Siihen samaan, josta poimin suklaisen juustokakun ohjeen tässä pari päivää sitten.

Meillä on pakastimessa aina marjoja: mustikoita, puolukoita, mansikoita, herukoita, vadelmia. mitä enemmän, mitä vähemmän. Riippuu ihan vuodesta, minkä verran kutakin plaatua olemme onnistuneet hankkimaan: saaneet aikaan kerätä taikka ostaa. En ole niitä innokkaimpia itsepoimijoita, vaikka marjoja mieluusti syönkin.  Mansikat tulee kyllä joka kesä kerättyä itsepoimintapäivinä lähitienoon mansikkatiloilta.

Jälkiruokana siis mansikan makua, olkaa hyvät.

MANSIKKAJÄÄDYKE

2dl kermaa
2rkl intiaanisokeria tai ripaus steviaa
2 Kieku -kananmunan keltuaista
2dl mansikkasurvosta
1rkl sitruunamehua
2 kananmunan valkuaista

Vispaa keltuaiset ja sokeri. Sekoita mansikkasurvos, sitruunamehu, vaahdotettu kerma ja kovaksi vaahdoksi vispatut valkuaiset. Kaada rengasvuokaan ja pakasta. Ota pakastimesta sulamaan puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Annoksesta riittää 6-8 syöjälle.


Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s