Hinthaarassa myydään hirmuisen hyvää savulihaa

Juu, tiedän. Kuva näyttää ankealta ja niin oli tuo talokin ulkoapäin. Ankea. kaameat teippaukset ja mitä sattuu aukiololaput ovessa. Mutta ne tuotteet, ne ovat uskomattoman hyviä.

Jos olet syönyt vain lihateollisuuden tuottamia leikkeleitä ja lihoja, niin et tiedä kunnon lihasta yhtään mitään. Muovikotelossa myytävät, muka-savustetut leikkeleet ovat limaisen tuntuisia lihankaltaisia valmisteita, joiden mainoslauseessa mainittu savustus on yleensä  peräisin nestemäisestä tai jauhemaisesta savuaromista. Lisätietoja leikkeleiden valmistuksesta löytyy muun muassa Mats-Eric Nilssonin kirjasta Petos lautasella. Ihan vain tiedoksi, lihan voi myös oikeasti savustaa ilman lisäaineita. Sitä tekee muun muassa toissapäivänä Porvoon kupeesta löytämämme Lihasavustamo Lindroos Oy.

Päädyimme myymälän pihaan sattumalta, kun lähdimme seuraamaan vanhan Porvoon tien varrella olevan opasteen suuntaa. Päädyimme pellon laidassa olevaan myymälään, jossa oli hirmuinen säpinä ja jossa piti jonottaa pitkään ja hartaasti. Tiskistä löytyi savustettua nautaa, sikaa, poroa, hirveä, villisikaa, fasaania ja ties mitä. Oli lisäaineettomia  täyslihamakkaroita – ja nakkeja. Pakkasesta olisi voinut ostaa vaikka jänispaistin. Puodissa kerrottiin, että myynnissä on takuutuoretta, pientuotannossa kasvatettua lähilihaa ja tuotteita löytyy yli 40.

Koska meillä ei ollut mukana kylmälaukkua, ostimme ainoastaan maistiaisia ja niitä harvinaisempia sellaisia: savustettua hirveä ja villisikaa. Täytyy tunnustaa, että me emme malttaneet odotta parkkipaikkaa pitemmälle, vaan avasimme paketit jo ennen kuin starttasimme auton. Aivan käsittämättömän hyvää savulihaa. Kallista kyllä, herkkua kun on, mutta hyvää. Villisika maksoi 26,80 euroa / kg ja hirvi peräti 31,60 euroa / kg.

”Mausta sen tuntee!” on savustamon mainoslause. Se pitää paikkansa. Mausta tuntee kunnon lihan. Suosittelemme lämpimästi.

Karppisisko Tuulevi ynnä arviointiapuna aviomies

2 responses

  1. Kyllä olet taas oikeassa, se on mainio paikka ja tuotteet ihan luxusta! Kesäaikaan mekin mökkireissulla silloin tällöin poikkeamme siellä. Mentäis vaikka joka päivä jos rahat riittäis.
    Oletkos koskaan savustanut kalaa savustuslaatikossa? Ostettiin sellainen ja leppäpuruja, nyt pitäis vaan saada neuvoja esim. kuinka kauan savustaminen kestää?

  2. Tämä on sellaista hartaasti herkutellen – meininkiä. Joka suupala pitää nautiskella.

    Minä en ole savustuslaatikkoa kokeillut. Virpillä on jonkinmoisia kokemuksia savustusuunista, jospa hän kommentoisi tähän.
    Karppisisko Tuulevi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s