Pieni, hassu mustikkakakku mukissa

Pieni kipollinen puolison sitkeästi poimimia kuivan kesän mustikoita (meheviä ovat kumminkin), iltapäivän kahvihetki ja joskus jostain puolihuolimattomasti ylös sutaistu reseptin tapainen. Siitä syntyi tällainen kuuden pienen mustikkakakun setti. Yksi on syöty, toinen odottaa mustikanpoimijaa, neljä on vielä täyttämättä. Huomiselle sunnuntaiaamiaiselle varaan molemmille yhdet – täytän ne vasta aamulla. Kaksi muuta taidan laittaa pakkaseen sellaista vähän parempaa kahvihetkeä varten. Ja se paremman hetken syynähän saattaa olla ihan mikä tahansa asia. Vaikka se, että lukemassani kirjassa on erityisen kauniisti kirjoitettu virke.

Siis leipomaan. Varaa seuraavat ainekset:

60 g voita
60 g karppisokeria tomuksi jauhettuna
1/2 rasiaa (100 g) Philadelphia-tuorejuustoa
4 kananmunaa
120 g mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
2 dl kuohukermaa vaahdoksi vatkattuna
1,5 dl mustikoita
tippa stevia-nestettä makeutukseen

Ota Philadelphia, voi ja kananmunat hyvissä ajoin huoneenlämpöön lämpiämään. Säädä uuni 175:een asteeseen. Voitele paistoastioiksi vaikka Teema-mukeja: tämä annos riittää kuuteen mukikakkuun. Pikkuiset kakkuvuoat toimivat myös. Jos haluat varmistaa kakkujen irtoamisen, leikkaa mukien / vuokien pohjalle leivinpaperista pohjan kokoiset pyörylät.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomuksi jauhettu karppisokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi taikinaksi. Lisää joukkoon Philadelphia ja vatkaa lisää. Lisää kananmunat yksi kerrallaan taikinaan niin, että vatkaat seosta kunkin munan lisäyksen jälkeen. Lisää lopuksi vatkaamalla joukkoon kuiva-aineseos, jossa on mantelijauho ja leivinjauhe.

Jaa taikina mukeihin / vuokiin ja paista noin 20 minuuttia. Anna valmiiden kakkujen jäähtyä paistoastioissaan puolisen tuntia ennen kumoamista. Voit auttaa kakkujen irtoamista vuoista leikkaamalla veitsellä mukin reunoja pitkin ennen kumoamista. Leikkaa kakkuset terävällä veitsellä kahtia. Täytä kakkujen alaosat reippaasti vatkatulla kermavaahdolla ja mustikoilla, nosta hattu päälle. Halutessasi voit koristaa kakkuset stevia-tomulla – minulta se jäi tekemättä.

Karppisisko Tuulevi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s