Parsakaalia, broileria ja mintunmakuista jogurttisoosia

Terve vaan pitkästä aikaa. Täällä kokkaillaan Koivakkalan keittiössä.

IMG_5374 (kopio)

Nyt kokkailin hyvää, helppoa ja nopeaa yhdestä lempivihreästäni parsakaalista ja valmiiksi grillatusta broilerista. Alkuperäinen ohje on kotoisin K-ruoan sivuilta, jota usein käytän ruokaohjeita valitessa. Kauppaan mennessä käytän appia ja kotona selailen sivuja koneella.

Parsakaali-broilerpannu

300 g broilerin fileesuikaleita tai grillattua broileria
1/2 rkl öljyä
400 g parsakaalia
muutama valkosipulin kynsi pienittynä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1rkl voita
1dl vettä
2 rkl soijakastiketta

Ruskista broilerin fileesuikaleet rasvassa pannulla. Jos käytät kypsää grillattua broileria, silppua broilerinpalat pieneksi ja kuumenna pannulla, mausta jauehtulla chilillä tai pyörittele chiliöljyssä. Jätä broilerit sivuun odottamaan.

Huuhtele ja silppua parsakaali. Pieni myös varsia. Kuori ja pieni valkosipulinkynnet.

Kuumenna rasva  ja lisää siihen silputtu parsakaali, valkosipuli ja inkivääriraaste. Lisää vesi. Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes vesi on haihtunut. Parsakaali saa jäädä vähän napakaksi. Lisää lopuksi sekaan broilerinpalat ja soija.

Tarjoa sellaisenaan minttujogurttikastikkeen kanssa.

IMG_5372 (kopio)

Minttujogurttikastike

200 g turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
½ sitruunan mehu
½ valkosipulinkynsi
pieni kourallinen tuoretta minttua silputtuna
suolaa

Valmista kastike. Purista mehu sitruunanpuolikkaasta mehu, pieni valkosipulinkynsi ja silppua minttu. Sekoita ainekset keskenään. Tarjoile kanapannu minttujogurttikastikkeen kera.

IMG_5373 (kopio)

Karppisisko Tuulevi

2 responses

  1. Moi herkkusuut, kiitos kivoista, helpoista ohjeistanne. Ruoanvalmistus on mieleistä ja nyt on kaupoissa ja luonnossa hyviä raaka-aineita. Paistoin viimeksi haukifileet voissa ilman leivityksiä. Lisukkeiksi oli uusia perunoita, nokkosmuhennosta, höyrytettyä tuoreparsaa.

    Tomaatin taimet nousivat mullasta viipaleesta (ohuen multakerroksen alta). Taimet juurtuvat myös nopeasti tomaatien varsista irroitetuista sivuversoista, ”varkaista”. Kolmas vinkki on lisätä herukkapensaita taivukkaista (samoin käy kärhöille).

    Luen juuri Antti Heikkilän vaikuttavaa kirjaa ”Lääkkeetön elämä”. Reseptivinkit ovat teoksen viimeisillä sivuilla. Hiilareista oli asiaa jo kirjan alussa.

    Iloista kevättä: Eeva

    22.4.2019 Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!

    • TERVE VAAN EEVA

      Haukifileiden aikaa 🙂 Lapsena meillä syötiin pitkin kevättä haukea eri muodoissa: useimmiten kalasoppaa ja pannulla paistettuja, leivitettyjä fileitä. Omassa kokkauksessa leivitys on jäänyt pois kuten sinullakin. Hyvää on.

      Tomaattiviipaleniksi oli mielessä itselläkin, mutta unohtui kevättalven muussa härdellissä.

      Kivaa kevättä. Nyt on villiyrttiaikakin ihanasti aluillaan.

      Tuulevi & Virpi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s