Karppisiskojen kaupallisista kuvioista

vihanneksiaOlemme kirjoittaneet blogia vuoden 2010 keväästä. Sinä aikana olemme postanneet 268 kertaa, joka tarkoittaa keskimäärin kuusi postausta kuussa. Käytännössä se on ollut satoja tunteja blogin parissa.  Koko homman olemme hoitaneet harrastuspohjalta silkasta innostuksesta omien duunien ohessa. Viimeisen vuoden ajan postaustahti on ollut hiljaisempi, sillä me molemmat olemme miettineet blogin tavoitetta ja tarkoitusta. Virpin ajankäyttöä rajaa lapsiperhe-elämä harrastusmenoineen ja matkatöineen. Tuulevi taas kirjoittaa henkilöstövalmentajana ja free-toimittajana myös työkseen. Emme ole lähteneet mukaan  markkinointikampanjoihin – me emme edistä eineksien tai hilavitkuttimien kauppaa siksi, että tienaisimme tästä. Koska käytämme ilmaista blogialustaa, joudumme kuitenkin hyväksymään sen, että joskus alustan ylläpitäjä julkaisee mainoksia postausten perässä. Bannerimainontaan emme itse ole järjestelmällisesti ryhtyneet. Olemme halunneet pitää homman sillä lailla selkeänä, että sen kanssa on kiva elää itse ja kaiken tekemämme takana voimme seistä.

Karppisiskojen kaupallisuus – onko sitä?

Juuri nyt kirjoitetaan blogien kaupallistumisesta. Tajuamme kyllä bloggaajina, miksi siihen suuntaan on menty, mutta emme pidä emmekä ole itse kiinnostuneita myymään itseämme minkä tahansa asian edestä.  Mitä enemmän bloggaaja käyttää hommaan aikaa ja energiaa, sen suurempi paine on ansaita hommalla.  Monesti lukija unohtaa sen, että hänelle blogi on maksuton media toisin kuin vaikkapa lehdet. Sisältö sen sijaan ei synny tyhjästä. Bloggaajalle eli meillekin homma on käytännössä osa-aikatyö. Vaikka ainoastaan yhteistyö tuottaa jotakin, me olemme olleet siinä hyvin maltillisia. Kirjalinkitykset Bookyn verkkokirjakauppaan ovat affiliate- eli kumppanuusmarkkinointia, josta olemme koko blogin olemassaolon aikana tienanneet muutamia kymppejä. Esittelemämme kirjat ovat kustantajien kanssa sovittuja arvostelukappaleita. Käytäntö on siis sama kuin lehti8en kirja-arvosteluissa. Kieku Oy:n kanssa meillä oli munasopimus eli Kiekun väki piti Karppisiskot reilun vuoden verran munakannassa. Linkkejä emme ole poistaneet postauksista, vaikka sopimus onkin jo päättynyt. Muutama viikko sitten aloitimme yhteistyön Raakapuoti Oy:n kanssa Vitamixin eli maailman parhaaksi sanotun blenderin tiimoilta. Saimme blenderin käyttöön sopimuksella, joka sisältää tietyn määrän respetipostauksia, joissa olemme käyttäneet Vitamixia. Yksityisestä, palkkatöissä käyvästä lukijasta nuo voivat kuulostaa tosi kivalta extralta – palkan päälle. Tiedämme joidenkin olevan niistä myös happamia.

Jatkoista ja toimintavasta

Jotain extraa on kuitenkin hyvä olla, sillä kivakin talkoo pitkään jatkuessaan käy voimille. Ja talkootahan tämä meille käytännössä on.  Useamman kirjoitusvuoden jälkeen väsymys onkin vaivannut huolimatta siitä, että kirjoitamme itselle tärkeästä elämäntavasta. Kun Tuulevikin tuottaa  yrittäjänä yhä enemmän räätälöityä some-sisältöä työkseen, tuntuu hullulta tehdä hartiavoimin talkootarinaa vaikka aihe rakas onkin. Jatkammekin siis itselle sopivalla tahdilla – välillä enemmän ja välillä vähemmän postauksia ilman sen kummempia selittelyjä ja ilman huonoa omaatuntoa pitkistä tauoista.

Noilla edellä kuvatuilla yhteistyökuvioilla menemme eteenpäin. Blogissa näkyvät aidosti mainio värkki  Vitamix sekä affiliate -kirjalinkit valitsemistamme kiinnostavista kirjoista.  Postauksissa myös mainitaan yhteistyö. Toki meille saa ehdottaa myös uusia kuvioita. Homma toimii parhaiten sellaisen kumppanin kanssa, joka edistää ravinteikkaan, suomalaisen ruoan menekkiä ja jolla on samat arvot kuin meillä. Puhumme nimittäin vain sellaisen puolesta, jota voimme aidosti kehua!

Karppisiskot Tuulevi ja Virpi

ps. Alla oleva kuva on otettu muinaisella Kieku-vierailulla, jolla piipahduimme myös Retulaisen kanalassa. Kuvassa karppisisko Virpi ja Retulaisen isäntä.

kieku 059

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s