Oi nokkosaika ja nokkostaika!

aamiainen_nokkosmunakasaamiainen_astiatNyt tarvitsee vain astua ovesta ulos ja kerätä tarpeita aamiaismunakkaaseen: vaikka vuohenputkea, pieniä voikukanlehtiä ja nokkosta, kuten itse tänään tein. Huuhtelin ison kourallisen vihreää ja silppusin sen saksilla.

Sulatin nokareen voita pannulla ja pyöräytin vihreän silpun kevyesti siinä. Sitten kaadoin joukkoon munakasmassan: pari kananmunaa ja ruokalusikallisen verran vettä per muna kunnolla keskenään sekoitettuna. Liikuttelin massaa tekemällä kahdeksikkoa pannulla, kunnes tavara hyytyi. Maustoin kevyesti yrttisuolla. Sitten vain munakas puoliksi ja annos lautaselle.

Iso muki kahvia, suuri lasi vettä ja jogurttiannos vielä seuraksi ja aamiainen oli valmis. Kreikkalaiseen jopguerttiin lorautin tilkan tyrnimehua ja kaadoin päälle pellavansiemeniä. Hiukan vielä pakkasesta vadelmia ja siinähän se, valmis annos.

Mukavaa sunnuntaita!
Karppisisko Tuulevi

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s