Jämäpäivä

sienikeitto_leipäjuustoYhtenä päivänä tällä viikolla kaivelin kotitoimistopäivän lounaaksi jääkaapista jämiä. Miksasin edellispäivän tattisopan ja pilkoin sen lisäksi puolikkaan leipäjuuston. Juustokuutiot nakkasin lautaselle ja kaadoin päälle lämmittämäni keiton. Hyvää oli ja nälkä lähti!

TATTIKEITTO

Kirjoittelin tämän kerran tattikeitto-ohjeen, jonka rustasin viikolla Karppisiskojen Facebook-sivun muistiinpanoihin

kourallinen kuivattuja tatteja
kiehuvaa vettä
iso punasipuli
puolikas paprika
puoli pakettia Koskenlaskija-juustoa
desin verran kermaa
hiukan voitaKaada kiehuvaa vettä sienien päälle ja anna sen pehmittää sieniä hetken ajan. Pehmiämiseen ei vettä paljon tarvitse – lisää keiton liemeksi sen verran kuin tarvitset. Jos laitat liikaa, liemestä tulee tosi ohutta.Kuullota silputtu sipuli pannulla voissa ja kaada sienten joukkoon. Tee sama paprikalle. Lisää perään pilkottua Koskenlaskijaa ja kerma. Koskenlaskija-juusto suurustaa lientä jonkin verran. Anna hautua valmiiksi, se kestää vain vähän aikaa. Jos haudutat pitempään, liemi keittyy hiukan kokoon. Lisää tarvitessa/halutessa  vettä / kermaa. Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla. Itse lisään yleensä vain suolaa, koska en halua peittää sienten makua.

Sellaisen ylellisemmän tattikeiton ohjeen löydät täältä.
Karppisisko Tuulevi
Mainokset

2 responses

  1. Kohtahan niitä alkaa jo uusiakin tulla – tai korvasieniähän on jo, jos ne maistuvat!
    Minulla on vielä kuivattuja tatteja tölkissä ja vähän kanttarelleja pakkasessa.
    Karppisisko Tuulevi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s