Pastaa ja pesupulveria

Tarinoin äsken Facebookin puolella päivän sattumuksesta. Keittiössä ei nimittäin mennyt niinkuin Strömsössä.

Lupasin keittää nuorisolle pussillisen tuorepastaa. Laitoin veden kiehumaan vedenkeittimeen ja kumosin pastat kattilaan valmiiksi. Aioin kaataa kuumat vedet päälle ja napsauttaa siinä vaiheessa levyn päälle. Sitten pari, kolme minuuttia keittohommia ja pasta olisi valmis. Omat kukkakaalit olivat jo valmiina.

Meninkin ajatuksissani napsauttamaan levyn päälle veden kiehumista odottaessa. Kipaisin sitten itse vessaan. Arvaatte tietysti, miten siinä kävi. Alkoi kärytä. Kattilan pohjimmaiset pastat olivat mustia ja pohjaan jämähtäneitä. Tarkistin vahingot ja totesin, että hiilenmustaa tavaraa oli vain vähän. Kaavin sen kompostiin ja keitin lopun pastan valmiiksi toisessa kattilassa. Ihan syötävää siitä kuulemma  tuli.

Kattilaa olenkin sitten liottanut loppuillan ja se on muuten ollut haasteellinen homma. Otin käyttöön äidin vanhan konstin. Laitoin  veden sekaan pyykkipulveria ja annoin seoksen kuplia hellalla. Pulveri irrottaa aika sitkeääkin palanutta kamaa kattilan pohjasta, kokeiltu on. Se minut tälläkin kertaa pelasti. Homma piti tosin ottaa kolmesti uusiksi – aina välillä tsekkasin tilanteen ja jynssäsin palanutta pohjasta irti ja tuumasin, että eikun lisää lientä vaan. Taitaa tuosta kattilasta vielä käyttökelpoinen tulla. Nyt se nimittäin näyttää jo entiseltään.

Kehtaankohan muuten edes tunnustaa – superkokki oikein.  Olen kerran eläissäni polttanut sen puhdistukseen tarkoitetun pesupulverivedenkin pohjaan. En siis tänään.

Nuoriso kuittailee mulle paistetusta pastasta varmaan loppuikäni.
Mitäs pyysivät.
En kyllä tehnyt tätä tahallani!

Karppisisko Tuulevi
Mainokset

3 responses

  1. Olen minäkin joskus onnistunut perunat keittämään pohjaan ym. Mutta yksi hyvä keino on suola ja vesi keitetään tai ruokasoodaakin voit kokeilla, Toimii hyvin. Jostain löysin vihjeen

  2. Ruokasooda toimii varmasti, ja on myös kehoystävällisempi, kuin pesupulveri…. ;-D Kattilan pohjalle ruokasoodaa ja tilkkanen vettä, eikä tarvitse keittää edes.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s