Karppisiskon kahvihetki

Ei ollut karppisisko Virpillä keliakiaa, vaan gastriitti. ”Tupakka, särkylääkkeet ja kahvi pois” sanoi lääkäri. No, kaksi ensimmäistä on helppoja, koska en käytä ;-). Kahviakin olen nauttinut  mielestäni kohtuullisesti. Väkeviä alkoholeja en juuri lainkaan. Vietin pari iltaa netin äärellä etsien aiheesta tietoa ja kirjoitan siitä tuonnenpana, mutta siitä olen vakuuttunut, että karppaaminen ei sitä ole aiheuttanut. Muutama siitä ehti jo kommentoimaan tyyliin ”sen siitä saa kun syö noin…” Juu, jätän omaan arvoon, tiedän itse parhaiten millä ruokavaliolla voin hyvin. Sitäpaitsi tutkimuksia edelsi parin kuukauden viljansyöntikuuri, mikä lähti ihan lapasesta. Suklaa- ja sokerihimo valtasi ja olo oli huono.

Mutta aiheeseen eli kahviin. Vähintään yksi kupillinen pitää saada päivittäin, mutta senkin voi tehdä vastaystävällisesti maitokahvin muodossa.

1/2 mukillista maitoa
1/2 mukillista kahvia
ripaus kanelia ja vaniljaa

Maito ja mausteet kuumennetaan kattilassa samalla vispaten sitä. Kaadetaan mukiin, istutaan alas, tuoksutellaan ja rentoudutaan sillä aikaa kun juoma hieman jäähtyy ja nautitaan vaikka hyvän kirjan äärellä.

Pääsyynä ongelmaani lienee siis stressi. Olen sen tiedostanut, mutta sen hallitseminen onkin vaikeaa.  Toivotankin kaikille stressittömiä kahvihetkiä.

Karppisisko Virpi

6 responses

  1. no mutta…onneksi ei ollut keliakiaa. Itselläni on, mutta kyllä senkin kanssa tottuu elämään. Onnea vaan vatsan hoitoon:)

  2. hei, odotan mielenkiinnolla tuosta vatsavaivastasi lisä-infoa, olen itse menossa moniin vatsatutkimuksiin ja olen aikalailla peloissani, olen myös karpannut ja välillä aina repsahtanut, kaikki sanovat vatsaoireideni johtuvan juuri karppaamisesta, tosin nyt olen ollut karppaamatta jo pidemmän aikaa, mutta olen kuitenkin siitä aina kiinnostunut. Omalla kohdallani repsahtaminen tapahtuu aina leivänhimon vuoksi. Kiitos tästä postauksesta ja muutenkin bloginne on kyllä ihana, autteko Mikkelissä?

    • Diagnoosini tuli aikalailla puun takaa, sillä en mitenkään kärsinyt esim. närästyksestä. Epämääräiset vatsavaivat voivat siis olla ihan mitä vaan ja se kannattaa aina tutkia! Jännitin tosi paljon tähystystä, mutta onneksi työkaverini rauhoitteli ja sanoi: ” Ei se miellyttävää ole, mutta se ei missään vaiheessa koske!” Tämä rauhoitti ja allekirjoitan kokemuksen. Olemme ristiinalaisia eli, kyllä tulevia mikkeliläisiä 🙂 Tsemppiä jatkoon! Ja pyrin kirjoitamaan aiheesta mahdollisimman nopeasti. Virpi

  3. Päivitysilmoitus: Mansikoita marenkikakun välissä | Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!

  4. Päivitysilmoitus: Gastriitin katoaminen, osa 1. | Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s