Aivan koukussa kotimaiseen varhaiskaaliin

En usko tätä itsekään. Samaan aikaan, kun kuusitoistavuotias tyttäreni syö silmät soikeana, himoshoppaajaa katsoen Aino-suklaajäätelöä, minä pistelen toisella sohvalla aivan yhtä onnessani varhaiskaalista valmistamaani coleslawta. Kaali. Kaali. Kaali.  Miten se voikin olla niin hyvää. Miten siihen voi tulla tällainen himo.

Kävin tänään ruokakaupassa täydennysostoksilla ja hiffasin ensimmäistä kertaa kotimaiset varhaiskaalit. Unkarilaista en osta. Ostin nyt sellaisen isomman sorttisen kaalinpään ja kuvittelin tekeväni siitä suunnilleen koko viikoksi hyvin säilyvää coleslawta. Olin hiljaa tyytyväinen ennakointiin: kerrankin salaatit olisivat valmiina jääkaapissa. Hyvä minä.

Arvaus meni pieleen. Kaali on kohta syöty. Jäljellä on tuo kuvan tyhjä kulho eikä lopusta kaalin kappaleesta kovin kummoista koko viikon ruokaa saa. Varhaiskaali on uskomattoman herkullista!

Coleslaw

yksi keskikokoinen varhaiskaali
1 dl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
0,5 tl suolaa
1,5 rkl valmista tzatziki-maustetta

Tzatziki-mausteen olen tuonut Kreikan reissulta, enkä ole aivan varma kaikista sen aineksista. Pahasti pieleen ei kumminkaan mene, jos  korvaat mausteen laittamalla tilalle valkosipulia, valkopippuria ja vaikka vähän mustapippuria, hiukan oreganoa ja tilliä. Mukaan myös ripaus etikkaa ja hiukkasen sitruunamehua.

Ja huomenna taas kaalikauppaan. Herkku maksaa vähän vajaa kolme euroa per kilo.

LISÄYS 20.6.2012
Kirjoitin taannoin myös mainiosta Kaali-kirjasta. Postaus löytyy täältä ja Kirstilän ja Segerin kirja Pieni, suuri kaali vaikka Bookysta.

Karppisisko Tuulevi

Mainokset

8 responses

  1. Kuinka oikeassa oletkan kaalin suhteen. Mä olen kanssa ihan täysin hurahtanut siihen. Mitä kaikkea ihanaa siitä saakaan aikaiseksi. Ja tuo kyseinen salaatti ei minunkaan jääkaapissa pääse happanemaan.

  2. Minäkin ostin eilen suomalaisen kaalinpään ja raastoin sen ja joukkoon laitoin valkosipulia ja chiliä, odottamaan viikon tuunauksia. Suomalaiset kaalit ovat aivan eri luokkaa kuin unkarilaiset. Pari viikkoa sitten kastelin unkarilaisia, mutta päätin, että pitäköön kauppias kaalinsa, olivat sen verran karmean näköisiä.

    • Kiitos ,että muistutit tästä ihanasta kesäkaalesta. Ostin tänään Lidlin kaupasta monta kaalinpäätä ja siellä hinta oli vain 1.99€ /kgOstin samalla valmista tzatzikia purkillisen. Kaalit silpuksi ja tzatzikit sekaan,vähän sitr.mehua ja karppisokeria mukaan ja ai että tuli hyvää. Tein samanaikaisesti kaalipataa,johon sekaan ruskistin hirvenjauhelihaa ja kyllä maistui miesväellekin.

  3. Minäkin olen tässä jo useamman satsin tehnyt coleslawta. Ennen en ole koskaan tehnyt, mutta nyt pääsin keväällä maistamaan niin hyvää sellaista, että on pitänyt sitten itsekin kokeilla. Vielä ei ole täydellistä löytynyt. Vielä en ole karppisokeria lisännyt, että olisiko siinä se taika, mutta sellainenkin paketti nyt löytyy kaapista, joten sitä voisi kokeilla seuraavaksi. Samoin tuota tzazikityyppistä ratkaisua, valkosipuli voisi ainakin omaan suuhuni sopia oikein mainiosti. Kiitos vinkistä!

  4. Päivitysilmoitus: Juhannusruokaa ja juhannustunnelmaa | Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!

  5. Kiitos tästä vinkistä. En ollut ennen kuullutkaan, mutta koukutti heti. Majoneesia en laittanut mutta lidlin kreikkalaista jogua ja valmista tsatsikia cittarin valikoimista ja aivan tautisen hyvää. Jää pysyvästi ruokalistalle!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s