Juhlaruokaa arki-iltana

Olin tyttären kanssa pari päivää reissussa. Hän kurssilla ja minä kirjoittamassa Lahdessa. Kun tulin eilen kotiin, odottamassa oli vastakokattua superherkkua. Maukasta ja mehevää poroa. Juhla arjen lomassa.

Kun lähdin Lahdesta ajamaan kohti Koivakkalaa, mies soitti

”Minä hoidan lihapuolen, hommaa sinä lisäkkeet”

Hän oli kaivanut pakastimesta esiin poronlihaa, sattuipa olemaan peräti filettä jäljellä. Tyhjennämme nimittäin pakastevarastoja järjestelmällisesti tulevaa marjakautta varten. Nopean pinnan  grillauksen jälkeen hän sijoitti ne uunivuokaan ja kypsensi pitkään ja hartaasti matalassa lämmössä – arviolta puolitoista tuntia 150 asteessa. Liha oli muhevan kypsää, kun iltaseiskalta oli kotikyökissä. Tein nopean salaatin Heinolan Heilasta ostamistani tomaatista ja kurkusta, Pihamaan salaatista, sekä Kolatun juustolan Ruska-munajuustosta. Päälle hiukan kylmäpuristettua oliviiöljyä ja balsamicoa.

Täydellinen ateria. Juhlasellainen.

Karppisisko Tuulevi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s