Uusi kirosana…

Yhtä asiaa ihmettelen. Luen paljon lehtiä ja usein saa lukea kannustavia kertomuksia siitä, miten kukin on painoaan pudottanut tai muuten vaan löytänyt virkeämmän olon rajoittamalla turhia hiilareita. Todella monessa jutussa kirjoitetaan kuitenkin on jotensakin näin: Olen karsinut turhia hiilareita ruokavaliostani, mutta EN KARPPAA! Blogin kommenteistakin löysin tälläisen lauseen.

Okei, ehkä olen hieman yksinkertaisesti ajatteleva, mutta minulle karppaus = vähähiilihydraattinen = hiilihydraattitietoinen jne. Karppaus sanana tulee englanninkielisestä ilmaisusta low carb, mikä tarkoittaa matalahiilihydraattinen.

Olemme siis ilmeisesti  saaneet uuden kirosanan, josta mahdollisimman moni haluaa pestä kätensä, ettei vaan leimautuisi hörhöksi. Kiitos iltapäivälehtien ahkeran ja vääristyneen uutisoinnin.

Edelleenkin, olemme KARPPIsiskot ja me karppaamme eli syömme rennon hiilihydraattitietoisesti eli rajoitamme kaikkia höttöhiilareita ruokavaliosta. MUTTA syömme runsaasti kasviksia ja marjoja, kohtuudella lihaa, kalaa, rasvaa  ja maitotuotteita. Mikä ihme siinä nyt on niin vaikeaa tajuta?

Karppisisko Virpi

Mainokset

3 responses

  1. Tunnustan, olen itsekin syyllistynyt tähän ”kyllä mä rajoitan hiilareita mutta en mä mikään KARPPAAJA ole” -selittelyyn. Karppaaja sanana on nykyään yhtä miltei yhtä paha kuin feministi 😉

    Pikkuhiljaa olen kuitenkin tulossa karppikaapista ulos – blogi on jo, ehkä joku päivä uskaltaudun pitämään sitä vielä omalla naamallani kunhan selkeitä tuloksia (-20, -30 kg) tulee… 🙂

  2. Kaikista huvittavimpia ovat ihmiset, jotka sanovat noudattavansa vhh:ta, mutta kieltävät ehdottomasti olevansa karppaajia. Kaikki tämä ihan vain sen takia, että pelkäävät tulevansa leimatuksi niiksi syntisiksi, ahdasmielisiksi ruokavaliofriikeiksi, jotka syövät valtavasti lihaa ja kuolevat 3-5 vuoden sisällä pumpun pettämiseen…

    Olisipa mukava tietää, mitä he kertovat lähipiirin kysyessä vhh:sta. Miten se eroaa tästä niin tappavasta ”muotidieetti” karppauksesta. Vastaushan on tiedossa, ei mitenkään.

    Suututtaa katsoa vierestä, miten porukka kulkee orjallisesti valtamedian talutusnuorassa, uskoo kaiken perättömän tiedon, ilman minkäänlaista mediakriittisyyttä. Suorastaan surullista. (syvä huokaus)

  3. I’m curious to uncover out what blog system youre employing? Im experiencing some small security troubles with my latest weblog and Id like to locate something more safeguarded. Do you’ve any recommendations? badedfddbkfk

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s