Sunnuntaina syödään jookoskookos -kanakeittoa

Olimme sunnuntailiikenteessä päivällä ja kävimme miehen kanssa tutun keskustelun autossa.
– Onko jääkaapissa mitään?
– Hmm, ainakin yksi rasia kanasuikaleita.
– Mitäs siitä tekis?
– Kanakeittoa. Porkkanoitakin on ja niitä omia sipuleita. Ja puolikas paprika.
– Suikaleita pitää ostaa yksi rasia lisää. Ja liemeksi kookosmaitoa.
– Juu ja jos olisi tuoretta inkivääriä, niin sitä voisi raastaa mauksi.

Näin syntyi sunnuntain ruokalista. Ei nyt mikään valkoisten liinojen pyhäpäivällinen, mutta vallan erinomainen soppa kumminkin. Kaikki tykkäsivät. Laitetaanpas vielä ohjetta perään, vaikka se tuossa edellä melkein jo tulikin.

JookosKookos – kanakeitto

2 rasiaa broilersuikaleita eli noin 600 g
7 tosi suurta porkkanaa
3 suurta sipulia
iso paprikan puolikas
4 dl tölkki kookosmaitoa
4 dl vettä
noin 30 g raastettua tuoretta inkivääriä
oliiviöljyä / voita
maun mukaan suolaa

Paista suikaleet ja kumoa ne keittokattilaan. Freesaa kuorittu ja pieneksi silputtu porkkana pannulla rasvassa ja kumoa kattilaan. Tee samoin sipulille ja sen jälkeen paprikalle. Kaada kookosmaito ja vesi joukkoon. Lisää inkivääriraaste. Anna kiehua kypsäksi. Mausta suolalla maun mukaan.

Karppisisko Tuulevi

Mainokset

One response

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s