Oho! Syntyi uusi juhlaruoka

Vaikka olen laittanut ruokaa ja lueskellut ruokasivuja sekä keittokirjoja koko ikäni, löysin Glorian ruoka & viini -lehden oikeastaan vasta viime vuoden lopulla. Istuin odottelemassa miestä Kampin kauppaksekuksen Kaakaopuu-kahvilassa ja tapani mukaan poimin lehtipinosta plärättäväksi aikakauslehtiä. Jäin heti koukkuun. Oivaltavia reseptejä. Hauskoja keittiöhilkkeitä. Letkeitä ruokatarinoita. Olinhan minä tätä lehteä ennenkin lueskellut, mutta mistä johtunee, että nyt vasta se nappasi oikein kunnolla otteeseensa. Perhe bongasi innostukseni ja tilasi lehden minulle joululahjaksi.

Tämän päivän ohjeen origaanli idea on kotoisin tuosta Glorian ruoka & viini -lehdestä. Olen muunnellut romesco-rapukääretortun vähähiilariseksi versioksi vaihtamalla kääretorttumaisen pohjan munakaslevyksi. Toki voisin soveltaa alkuperäisen pohjan ohjetta karpimmaksi versioksi mutta tämä oli nyt nopein tapa. Ei kuulkaa paha vaihtoehto tämäkään. Ravunpyrstöt vaihdoin katkarapuihin.

ROMESCO – KATKARAPURULLA

Resepti innosti ja ilahdutti. Lopputulos on niin maukas, että tarjoan tätä vielä jossain illanistujaisissa tai perhejuhlissa. Koristelen kyllä vähän kunnianhimoisemmin kuin tällä kertaa. Sekoittele lisukkeeksi reilu kulhollinen tuoresalaattia.  Ohjeesta riittää hyvin neljälle.

Munakaslevy
Ohje löytyy eräästä aiemmasta postauksesta. Tein omani tämän simppelin perusohjeen mukaan. Kiekun munia söimme  tälläkin kertaa.

Täyte
150 g pehmeää vuohenjuustoa
romescokastiketta
puolikas pussillinen kuorittuja katkarapuja (90 g)
Kuorrutus
300 g pehmeää vuohenjuustoa
1/2 dl paahdettuja, kuorittuja  manteleita
puolikas pussillinen kuorittuja katkarapuja (90 g)
koristeversoja ja tuoreyrttejä; minulla tällä kertaa vain paljon persiljaa

Levitä notkistettu vuohenjuusto munakaslevylle. Levitä 2/3 romescokastiketta kerroksen päälle.
Valuta ravut siivilässä ja lisää kastikkeen päälle. Kääri levy leivinpaperin avulla rullaksi. Peitä se muovikelmulla ja anna vetäytyä tunnista pariin  jääkaapissa.

Asettele valmis rulla tarjoiluvadille ja ja levitä notkistettu juusto päälle. Koristele suikaloidulla paprikalla ja paahdetuilla rouhituilla manteleilla, valutetuilla ravuilla ja yrteillä juuri ennen tarjoamista. Ylimääräisen romescon voit tarjota grillatun lihan, kalan tai kasvisten kanssa.

ROMESCOKASTIKE

4 punaista paprikaa
1 valkosipulinkynsi
1 dl (100g) kuorittuja manteleita
1 dl hienonnettua persiljaa
ripaus mustapippuria
1 tl sormisuolaa
2/3 dl kylmäpuristettua luomuoliiviöljyä

Kuumenna uunin grillivastus 250 asteeseen. Halkaise ja huuhtele paprikat. Poista siemenet. Nosta puolikkaat uunipellille kuoret ylöspäin. Paahda niitä uunin yläosassa  noin 10 min tai kunnes kuoret tummuvat. Siirrä teräskulhoon ja peitä kulho lautasella. Anna vetäytyä vartin verran. Irrota  kuoret käsin vetämällä. Viipaloi ja säästä kaksi kuorittua puolikasta koristeeksi. Paloittele loput tehosekoittimeen.

Kuori ja silppua valkosipuli joukkoon. Paahda mantelit kuivassa valurautapannussa kauniin ruskeiksi ja kaada tehosekoittimeen. Pyöräytä seos karkeaksi tahnaksi. Lisää yrtit, pippuri, suola ja öljy. Anna koneen käydä sen aikaa, että seos on tasainen. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoamista. Voit valmistaa romescon edellispäivänä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Karppisisko Tuulevi

Mainokset

5 responses

  1. Päivitysilmoitus: Sata tapaa käyttää kukkakaalia | Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!

  2. Hyvältä näyttää! Hämäämään jäi, kun viimeisessä kappaleessa puhutaan sokerista, mutta muualla ei, että onko copy-pastetessa unohtunut tai muuten lipsahtanut?

  3. Juu Jussu, kiitos… Kirjoitin lehdestä alkuperäisen ohjeen sellaisenaan wordilla ja muokkasin ohjetta sitä mukaa, kun vaihdoin aineksia. Tuo riivatun sokeri jäi… siinä originaalissa nimittäin oli sokeria vaan mullapa ei. Asia korjattu, kiitos ja kumarrus
    Karppisisko Tuulevi

  4. Tuli testattua ja maistuvaa oli. Tosin ite varmaan tuunaan ensi kerralla niin, että rullan päälle laitan jotain muuta kuin vuohenjuustoa. Tuli nimittäin niin voimakkaasti esiin nimenomaan se maku.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s