Joulun kakkukaksoset

kuva: Pinja

Joulun reseptikisassa saimme myös kaksi kakkuohjetta. Kaisu Marjatta oli pyöräyttänyt mehevän maustekakun ja Pinjan ohjeesta syntyy Herkkusuun kuivakakku. Kumpaakaan emme ole itse kokeilleet – vielä. Leivontalistalla ohjeet odottavat ja saa nähdä ehdimmekö kokeilla joulupöytään.

Kuvassa on Pinjan leipoma herkkusuun kuivakakku. Ainakin meistä, monet perinteiset kuivakakut leiponeille kotileipureista se näyttää vallan mallikelpoiselta kakkuyksilöltä! Siis leipomaan, arvon herrasväki.

Mehevä maustekakku

4 munaa
1 dl sukrinia / sokeritonta karppisokeria
2 dl kermaviiliä
125 g sulatettua voita
2 tl kardemummaa tai 2 tl piparkakkumaustetta
1 appelsiinin raastettu kuori (voi jättää poiskin)
1-2 omenaa kuutioina
1 dl kookosjauh.
2 dl manteli-tai hasselpähkinäjauh.
1 dl kookoshiutaleita
1 tl soodaa
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sukrin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuoroin sulan voin ja kermaviilin kanssa. Paista 175 asteessa noin tunti.

Voitele pitkänomainen leipävuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Kakku tarttuu muuten vuokaan.
Se säilyy hyvin jääkaapissa. Nauti kahvin kanssa tai jälkiruokana. Voit laittaa palasen päälle kermavaahtoa juhlan kunniaksi. Koko kakussa on noin 91 g hiilihydraatteja. Kakusta tulee ainakin 20 palaa, jolloin yhdessä palassa on n. 4.5 g hiilihydraatteja.

Herkkusuun kuivakakku

1 muna
1,5 dl makeutusjauhetta
1 dl hedelmäpommi-jugurttia
0,5 dl rahkaa / turkkilaista jugurttia
1,5 dl mantelijauhetta
1 dl kookosjauhoa
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl psylliumia
0,5 tl suolaa
1 tl kanelia tai inkivääriä tms maustetta
100 g sulatettua ja jäähdytettyä voita

Voitele aluksi kakkuvuoka ja mantelijauhota se. Sekoita muna, makeutusjauhe, vaniljasokeri ja jogurtit/rahka. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen voin kanssa jogurttiseokseen. Sekoita, älä vatkaa. Taikina on aika jämäkkää. Tämä resepti riittää pieneen rengaskakkuvuokaan ja siitä tulee noin kymmenen annosta. Paista 175 astetta 45-60 min. Anna jäähtyä jonkin aikaa ja kumoa lautaselle.

Aivan mahtavan helppo ohje! Kakku pysyy hyvin koossa ja on koostumukseltaan ja maultaan todella lähellä tavallista kuivakakkua. Maistuu varmasti myös muille kuin karppaajille.

Itse olen rentokarppi ja siksi ohjeessa hedelmäpommijogurttia (100 g= 12 hh) ja vaniljasokeria. Halutessasi saat tästä todella karpin reseptin käyttämällä vanilja-aromia ja turkkilaista jogurttia. – Pinja

Kiitos ohjeista Kaisu Marjatta ja Pinja!

Karppisiskot Tuulevi & Virpi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s