Juustojuureskokkisota!

Kävin pitkästä aikaa kaivelemassa ideoita Hiidenuhman blogista ja kyllä kannatti. Siinä kyökissä syntyy käyttökelpoisia ruokaohjeita. Jos ette ole tutustuneet, niin tehkääpä löytöretki sivuille.

Nyt innostuin uunijuureksista. Tähän aikaan vuodesta juuresvalikoima on mainio. Meidän perheessämme juurekset myös maistuvat kaikille. Hiidenuhma oli kokkaillut juureksista aurajuustoisen version. Minä otin kokkisota-asenteen ja aloin inventoida jääkaapin juuresvalikoimia. Sieltä löytyi naurista, lanttua, porkkanaa ja punajuurta. Sipuli olisi antanut potkua.  Itse kasvatettujen sipulien varasto sattui kuitenkin olemaan alakerrassa rappjen takana ja minä yksin kotona kyynärsauvojeni kanssa. Jääköön siis sipuli tällä kertaa.

Mitäs muuta – no juustoa! Jääkaapissa oli vajaa pussi eli noin desin verran aurajuustomurua. Se tuntui surkean vähältä määrältä. Sekoittelin puolikkaan purkillisen verran feta-kuutioita juuresten joukkoon. Näistä aineksista syntyi juustoinen juuresruoka.

Juustoinen juuresruoka uunissa

4 punajuurta
1/2 lanttu
3 porkkanaa
noin desi öljyä
desin verran auramurua
puolikas purkki Apetina-fetakuutioita
ropsaus Heikkilän yrttien kasvismaustesekoitusta / muita mieleisiä yrttejä
(suolaa)

Kuori ja pilko juurekset suupalan kokoisiksi. Sekoita mausteet öljyyn ja kaada juuresten päälle. Kaada joukkoon myös auramurut ja juustokuutiot. Mausta tarpeen mukaan suolalla. Huomaa, että jo pelkästään aurajuusto saattaa riittää suolaksi. Kaada juurekset voideltuun, kannelliseen uunivuokaan. Paista tunnin verran 180 asteessa. Tarjoile liha- / kala- / kanaruoan lisänä. Me söimme tämän kanssa Wotkinsin täyslihamakkaroita.  Jos teet juureksista pääruoan, laita juustoa reilummin.

Karppisisko Tuulevi

4 responses

    • Todella hyvää – kiitos Hiidenuhma inspiraatiosta! Kokkisotameiningillä (katso mitä kaapista löytyy ja värkkää siitä) syntyy aina pikkuisen eri makusinfonioita. Ja blogisi ilahdutti taas isosti. Nyt kun vaan itse pääsisi taas kunnolla tositoimiin kokkausosastolla! Karppisisko Tuulevi

  1. Herttinen, meinasin unohtaa.

    Laittelin tässä vähän pientä välipalaa. Tungin uuniin pari kuorittua naurista pikkusilppuna ja kuorrutin ne huuhdellulla hapankaalilla. Hapankaalin mehut olin imenyt aamusella parempiin suihin, kun eilen juili mahaa sen verran ilkeästi.
    Rusautin komeuden sekaan fenkolinsiemeniä pannulla paahdettuina, vähän piti sinapinsiementäkin sinne rippaista. Sormituntumalla. Kaikki paukkeen jälkeen vaan sekaan.
    Raastelin juustonjämiä raasteeksi, meni sekä vahvempia että heikompia juustoja päälle. En nyt muista mitä. Mutta haisivat ihanasti! Toiset sanoisivat yök niille juustonjämille. Annoin jutella niiden keskenään uunissa semmoisen tunnin verran. Otin hellalle huokaisemaan. Silppusin päälle timjamia ja persiljaa sekä rakuunaa. Vähän piti ropauttaa myös seesamiöljyä, ennen kuin menee vanhaksi. Koristeeksi vihreitä ja punaisa chilirenkaita. Tomaattiviipaleiden kanssa iäntäkohen. Nam.

    -Massu

  2. Päivitysilmoitus: Juuresjuttua uuninluukun takaa | Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s