Karppaaja, mikä on paras jouluherkkusi?

Kerro meille paras karpin jouluherkkureseptisi perjantaihin 16.12. mennessä! Arvomme kaikkien vastanneiden kesken Varpu Tavin kirjoittaman  Maanantaisoturin dieetti -kirjan. Kirja ilmestyy pikapuoliin – kirjakaupoissa sen pitäisi olla 20.12.

Kootaan siis yhdessä tässä joulun alla parhaiden jouluherkkujen kimara. Kerro meille se mieleisin jouluihanuus ohjeineen: alkuruoka, pääruoka, lisuke, jälkiruoka, leivonnainen. Me julkaisemme ohjeista koosteen tai vaikka useammankin blogissa vielä ennen joulua.Mitä herkkuja sinun jouluusi siis kuuluu?

Ohjeet

  1. Lähetä meille paras karpin jouluherkkureseptisi perjantaihin 16.12. mennessä osoitteeseen karppisiskot@gmail.com.
  2. Jos sinulla on herkusta kuva, laita se mukaan.
  3. Kerro meille, mitkä sinua koskevat tiedot haluat mukaan ohjeen ja kuvan julkaisuus etunimi / koko nimi / nimimerkki / linkki omaan blogiisi
  4. Laita viestiin mukaan postiosoitteesi ja puhelinnumerosi, että tiedämme mihin voittajan kirjasta ilmoitetaan ja mihin se lähetetään.

Jos haluat ostaa kirjan, niin se löytyy vaikkapa täältä

Varpu Tavi: Maanantaisoturin dieetti (Tammi)

TÄYDENNYS 19.12.2011

Anu M. oli se onnellinen, jonka Onnetar arpoi voitajaksi. Onnea!

Karppisiskot Tuulevi & Virpi

Mainokset

9 responses

  1. Ja kun vielä oppisi lukemaan tehtävänanto, niin tässä vähän ohjeita:
    Kinkku laitetaan 220 asteiseen uuniin, saa olla tunnin ja lämpötilaa pienennetään 120 asteeseen. Lapataan vettä pannulta pois, jos tarvis vaatii. Säästetään paistolientä kastikkeeseen. Annetaan kinkun muhia uunissa tunnin per kilo. Eli isoa kinkkua saapi vasta aamulla maistella. Pikkukinkku karahtaa kuivaksi tällä ohjeella. Ja vaikka maha sekoiaisikin, niin kinkunnahasta on pakko saada vuolla läskiä ruisleivälle. Syödään rasva suupielistä tirskuen…! Muuten hypätään veistämässä kinkusta kunnon siivuja pitkin päivää ja yötä. Sinappihuntua käytetään vähäsen.

    Lipeäkala keitetään ohjeen mukaan, eikä säleiksi, kuten minä tuppaan tekemään. Voisulalla valeltua ja maustepippurilla pippuroitua livekallaa voipi pistellä herneiden kera iäntäkohen. Nam vaan.

    Lanttu kuutioidaan ja keitetään muskotilla maustetussa vedessä. Hyvää tulee.

  2. Nokitan vielä sienisalaatilla ja pöytäsillillä:
    Yön yli liotettuja ja pieneksi hakkelukseksi silputtuja suolasieniä
    sipulia mainittuna hakkeena
    kermaa kevyesti vaahdotettuna

    kaikki sotketaan keskenään niin, että saadaan aikaan omasta mielestä sopiva seos. Nautitaan loppu kerma lusikalla vatkauskulhosta välipalaksi,

    Massun silli:
    Liota ensin teessä kokonainen rasvasilli (laita silli aamulla teehen likoamaan) ja ota se pois, siirrä maitoon likoamaan yön yli. Näin saat sillistä pehmeän makuista.
    Perkaa epatto. Nahka lähtee vetämällä ja sisälmykset myös. Fileoi, samalla saat suurimman osan ruodoista poistettua, nypi loput. Tarkista suola. Viipaloi haarukkapaloiksi, asettele tassille kalan muotoon ja koristele munahakkeluksella. Voit erotella keltuaisen ja valkuaisen ja raidoittaa sillin! Persiljasilppu on oivallinen koristus, mutta jos noudatetaan perinteitä, niin kuivattuja yrttejä ja maustepippuria sekä ripsaus neilikkaa. Myöskin suolakurkkukuutioita ja punajuurihakkelusta voipi sillin kanssa olla tarjolla, jos tassilla on tilaa. Kermaa värjättynä punajuuriliemellä ja vähäsen etikalla maustettuna voipi siihen kylkeen myös pakata.

    -Massu

  3. Päivitysilmoitus: Karppijoulu tulee, oletko valmis? « Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!

  4. Päivitysilmoitus: Punastunut paistos ja kukkakaalia kinkun kupeeseen « Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!

  5. Päivitysilmoitus: Fileerausveitset tanaan ja sillivadit valmiiksi! « Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!

  6. Päivitysilmoitus: Joulun kakkukaksoset « Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s