Hapankaalia laatikoksi

Hapankaali on todellinen superfood. Etenkin jos nautit sitä salaatin tavoin, sellaisenaan. Hapankaalissa on C-vitamiinia 20mg/100 grammassa, tämän lisäksi siitä löytyy mm. B12- ja E-vitamiinia vitamiinia ja suolistolle tärkeää maitohappobakteeria. Lisää infoa löydät vaikkapa täältä Rasilaisen sivuilta. Myös erilaisia ruokaohjeita siellä on runsaasti.

Happamuus voi joidenkin suussa olla liikaa ja siksi kannattaa kokeilla hapankaalia muun salatin seassa tai vaikkapa raejuustolla taitettuna. Nimenomaan maitohappokäymisen ansiosta hapankaali on herkkävatsaisen pelastus. Jos kaali itsessään aiheuttaa vatsavaivoja, voit kokeilla tehdä samoja ruokia hapankaalista.

Lämmitys tosin vie herkkiä vitamiineja ja maitohappoja, mutta muuten hapankaali sopii erinomaisen hyvin lämpimiin ruokiin. Itse tein sunnuntailounaaksi helppoakin helpomman hapankaalilaatikon, jonka määriä voi muokata syöjämäärän mukaan. Minä teintämän 400 grammasta hapankaalia, sillä tiedän miehenikin syövän tätä herkkua:

  • Hapankaalia
  • Bratwurstia viipaloituna
  • Porkkanaa karkeaksi raastettuna
  • 1-2 prk Smetanaa
  • (turkkilaista jogurttia)
  • 2 Kieku-kananmunaa
  • ripaus valkopippuria
  • ripaus suolaa

Laita ainekset sekaisin voidellussa uunivuoassa ja kypsymään  (n. 200 c)  noin tunniksi.

Karppisisko Virpi

Mainokset

4 responses

  1. Kokeiluun! Minullakin ollut ajankohtainen tämä hapankaali. juurikin saman näköinen purkki tyhjeni äsken. Ja ennen karppausta ei olisi tullut mieleenkään syödä hapankaalta 🙂
    Ja olen kovasti lapsia painostanut maistamaan ja tänään ensimmäinen otti jopa pikkuisen lisää 🙂
    Tätä kyllä testaan!

  2. Tuota pitää kokeilla. Meillä on tällä hetkellä vain puolikas rasia tuota Rasilaisen luomu hapankaalta jääkaapissa, joten ehkä seuraavasta rasiasta voisi kokeilla. Ohje vaikuttaa helpolta! Uskon, että on varmasti hyvää.

  3. Kiitos Virpin muistutuksen, hapankaali on taas säännöllisesti meidänkin jääkaapissamme. Mies teki viimeksi meille pikaruokaa paistinpannulla: hapankaalia ja pilkottuja bratwursteja. Yhteen aikaan söimme sitä ämpäritolkulla talvikauden aikana. Välillä se unohtui lähes kokonaan ja nyt taas maistuu niin kylmänä kuin lämpimänäkin. Mahtava ruoka!
    Karppisisko Tuulevi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s