Henricus tarjoaa hyvää ruokaa!

Yhteistyökumppani kutsui minut Espoon keskuksen upouuteen InnoOmniaan ja vieläpä lounaalle siellä olevaan opiskelijaravintola Henricukseen. Nyt unohtakaa kaikki mielikuvat sanasta opiskelijaravintola, tämä on jotain aivan muuta.

Henricus suosii luomu- ja lähiruokaa ja tarjoaa hiilihydraattitietoisia vaihtoehtoja. Luomussa Henricus on tosissaan. Hiljattain Länsiväylästä lukemani uutisen mukaan se nousi suoraan viidennelle portaalle ammattikeittiöiden Portaat luomuun -asteikolla. Pöytiintarjoilu on seisovan lounaspöydän mättömeininkiä hitaampaa, mutta ruokahetki sitäkin antoisampi ja nautinnollisempi. Tämä kannattaa kokea. Minä toivon pääseväni tuonne vielä toistekin, vaikka paikka onkin liki kahden ja puolensadan kilometrin päässä tästä kotitoimistosta ja asuinpaikastani.

Tapasin myös keittiömestari Pauli Hakalan ja ravintolapäällikkö Tanja Griffithin. Keskusteluissa vakuutuin paikasta yhä enemmän. Nämä ihmiset seisovat sen takana, mitä tekevät.  Paulilta sain lähtiessä blogipostausta varten mukaani muistilistaksi ruokalistan. Pauli vieläpä ystävällisesti kirjoitti listan laitaan lisätietoja hiilaritietoisen ruokailijan annoksiin tehdyistä muutoksista.  Ruokalistassa muuten on jo alunperinkin k-merkintöjä. Se tarkoittaa, että annoksen voi muuttaa vähähiilihydraattiseksi. Minä kuitenkin menin hukkaamaan listani.  ja kirjoitan nyt tuolla linkin takana olevaa peruslistaa ja mjuistiani apuna käyttäen siitä, mitä söin. Kuvista näette pää- ja jälkiruoan ja osaan minä niistä annoksista muutenkin kertoa.

Alkuruokalautasella oli papusalaattia. Yksinkertaista ja maistuvaa. Siitä ei ole kuvaa. Kiljuin mielessäni riemusta, kun sain pääruoaksi kuhaa – tämä kuha maistui mainiolle. Paistetun kuhan seurana oli tartar -kastiketta. Listalla oleva ruohosipuliperunamuhennos oli korvattu tomaatti-linssimuhennoksella.

Sitten vielä jälkiruoka. Ah ja voi. Useimmiten minä korvaan jälkiruoan kahvilla ja tumman suklaan palalla. Nyt söin mielihyvin uuniomenan. Tavallisesti Henricus tarjoaa sen seurana mantelikrokanttijäätelöä. Minun hiilihydraattietoisessa annoksessani jäätelö korvattiin vadelmasorbettipallolla. Lisäksi annokseen kuului paistettua raparperia.

Tämä kaikki vei mennessään kielen ja mielen ja oli vielä kaunistakin.

Karppisisko Tuulevi

2 responses

 1. Pakko kommentoida tuota jälkiruokaa: eikö lähtökohtaisesti kermajäätelö olisi kahdesta huonosta parempi vaihtoehto jäätelöksi, kuin sorbetti, josta suurin osa on sokeria ja vettä?

  Tähän paikkaan olisin ehdottomasti halunnut tietää juuri kyseisen sorbetin valmistusaineet tai muun perustelun jäätelönvaihdolle.

 2. HEI NIMETÖN,

  Tarkistimme perustelut ravintola Henricuksesta. Tässä tapauksessa ei siis ole kaupan sorbetti, vaan Henricuksen oma. Keittiömestari Pauli Hakala vastasi meille ystävällisesti seuraavaan tapaan:

  ”Käytämme sorbeteissa makeutena glukoosia ja marjojen/hedelmien omaa sokeria, tarvittaessa ruokosokeria.
  Veden osuus sorbetissa on n 15-20% painosta toisin kuin kaupan, joissa voi olla jopa 40% vettä ja makeutusaineita.
  Vaniljajäätelössä on maitosokeria, ruokosokeria, glukoosia ja kyseisessä annoksessa vielä mantelikrokanttia.
  Koska uuniomena sisältää myös voita ja sokeria, oli luonnollisesti järkevintä vaihtaa jäätelö kevyempään vaihtoehtoon.
  Toivottavasti vastaukseni miellyttää teitä ja annan mielelläni lisäinfoa mikäli sitä tarvitsette
  Terveisin
  Pauli Hakala
  Keittiömestari
  Ravintola Henricus
  0401264901
  pauli.hakala@omnia.fi

  Makukokemuksesta vielä sen verran, että annos on karppimakuun miellyttävä; ei todellakaan mikään ällömakea vaan makeuttamattomaan tottuneeseen suuhun sopiva.

  tv. Karppisisko Tuulevi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s