Aurinkokeittoa keltaisesta kurpitsasta

Mies soitti töistä yhtenä päivänä ja kysyi kiinnostaako keltainen kurpitsa. Kyllähän se. Kotiin tultuaan hän täräytti valtavan järkäleen keittiön pöydälle ja kertoi sen olevan kolmannes jättikokoisesta, työkaverin pihalla kasvaneesta kurpitsasta. Sitä minä jäin ihmettelemään, jotta millä tuo mainittu työkaveri sai moisen möhkäleen kuljetettua konttorille. Peräkärry? Rattaat? Sivuvaunu?

Minä värkkäsin kurpitsasta soppaa. Yhteen annokseen meni vain murto-osa koko lohkareesta. Tuo kuva on aiemmasta kurpitsakeitosta. Silloin käytössä oli tuollainen koverrettava kokonainen vihannes – tästä tämän kerran lohkosta ei valitettavasti saanut loihdittua noin komeaa keittokulhoa.

500 g oranssin kurpitsan hedelmälihaa
pari porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 dl kuohukermaa
6 dl kasvislientä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
inkivääriä
chiliä
ripsaus kanelia
hiukan maustepippuria
suolaa ja valkopippuria maun mukaan
yrttejä

Poista kurpitsasta siemenet. Kuori ja paloittele kaikki vihannekset. Kuullota silppu voissa kattilan pohjassa ja lisää kasvisliemi. Mausta (huom. lisää yrtit vasta loppuvaiheessa). Keitä vihannekset kypsiksi. Lisää tuorejuusto sulamaan keittoon, lorauta kerma joukkoon ja hieraise haluamasi yrttimausteet keitokseen. Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta aivan lopussa. Kiehauta keitto ja soseuta se. Tsekkaa maku. Nälkää pitämään on aiheellista lusikoida lautaselle vaikka juustoraastetta tai raejuustoa.

Karppisisko Tuulevi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s