Uusi Atkins, uusi sinä -kirja

Monien virallisten ravitsemusterapeuttien kirosana Atkinsin dieetti on paketoitu taas tänä vuonna kansiin. Uudistettu versio on kiitettävän helppolukuinen ja antaa vastauksia moniin karppaamiseen liittyviin kysymyksiin.

Karppaamisesta liikkuu erityisesti jos jonkinlaista virheellistä käsitystä. Yksi niistä on se, että kyseessä on UUSI muotidieetti. Ei pidä paikkaansa. Hiilihydraattitietoista ruokavaliota ja ketogeenistä dieettiä alettiin käyttää epilepsian hoitokeinona jo vuonna 1921. Myös syövän ruokavaliohoitona sitä on Keski-Euroopassa käytetty. Nyt jo edesmennyt Robert C. Atkins ei itse ehtinyt kokea dieettinsä yleistä hyväksyntää, mikä on jo Amerikassa alkanut tapahtua.

Uusi Atkins, uusi sinä -kirja lähdeviitteineen on kattava teos aiheesta. Se antaa perustiedot ruokavalion koostamisesta, aloitusvaiheesta, painonpudotuksesta ja ylläpitovaiheesta. Lisäksi kirjasta löytyy vinkkejä siihen, miten ruokavaliota voi toteuttaa ulkona aterioidessa ja esim. liikkuvassa työssä. Kirjasta löytyy myös ruokaohjeita ja ateriasuunnitelmia.

Kirjassa on käsitelty myös aihetta, joka mielestäni on jäänyt yleisessä ruokavalioiden eipäs-juupas -keskustelussa vähemmälle huomiolle: hiilihydraattihimoa ja lohtusyömistä. Perusfakta painonpudotuksessa toimii kyllä varmasti: syö vähemmän ja kuluta enemmän. Mutta entäpä, kun ongelmana on hallitsematon hiilihydraatin himo, sokerikoukku tai millä nimellä sitä nyt kutsutaankin. Siihen vaivaan karppaus on täydellisen oikea ruokavalio. Minulla on tästä kokemusta.

Ravitsemuksen ammattilaiset ovat viime aikoina kommentoineet karppauksesta mitä kummallisemmin sanankääntein. Suosittelen lämpimästi heillekin hieman avarakatseisempaa tutustumista aiheeseen. Sen voi aloittaa vaikka lukemalla tämän uusimman Atkinsin kirjan.

Olen kursseillani kehottanut ihmisiä tutustumaan useisiin karppausta käsitteleviin teoksiin ja rakentamaan siltä pohjalta itselleen sopivimman tavan nauttia ruoasta. Uusi Atkins, uusi sinä on ehdottomasti yksi perusteos aiheesta. Se kannattaa lainata vaikkapa kirjastosta. Jos ostat kirjan omaksi, edullisimmin sitä taitaa myydä netin pikakirjakauppa Booky. Siis ostoksille!

Karppisisko Virpi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s