Uunissa lämmitelleet mozzarellatomaatit

Minä sitten tykkään tomaateista ja tykkään mozzarellasta. Satokaudella värkkäilen niistä salaatteja, joihin usein marinoin mozzarellapaloja. Tyttären rippijuhlissa tarjosimme salaattia, jossa oli reilusti yrttimarinoituja mozzarellahelmiä. Jopas oli hyvää.

Tällä kertaa kotona oli tosi isoja kotimaisia tomaatteja. Jääkaapista löytyi kaksi mozzarellapussia, joissa oli sellaiset 125 gramman juustopallerot. Päätin kokeilla, miltä yhdistelmä maistuu lämpimänä. Viipaloin kaksi tomaattia kummankin kuuteen osaan niin, että viipaleet jäivät kannasta kiinni toisiinsa. Sitten viipaloin mozzarellapallon viiteen siivuun ja laitoin siivut tomaattiviipaleiden väliin. Päälle ripottelin yrttisekoitusta ja vähän hienoa merisuolaa.

Laitoin mozzarellatomaatit 200-asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi eli siksi aikaa kun juusto hiukan suli ja tomaatit lämpenivät. Siinä se oli, minun tämän päivän pikaruokalounaani. Valmistelussa meni viisi minuuttia. Kuumenemisen aikana tsekkasin sähköpostit ja sitten pääsinkin jo syömään. Näin syntyi nopea lounas kotitoimistopäivänä. Kuvasta tuli tuommoinen huitaisu, mutta itse tomaatit maistuivat mukavalle.

Karppisisko Tuulevi

Yksi vastaus

  1. Sovelsin reseptiäsi hiukan, ja lisäsin tomaatti-mozzarellasysteemin päälle hiukan vihreää pestoa. Lisäksi paistelin muutaman hiilarittoman nakin pannulla ja kippasin joukkoon ja piilotin kaiken pienen juustoraastekeon alle (toimii varmaan ilman tätäkin, sattui vaan juustohimo iskemään). Tuli tosi hyvää 🙂 Suosittelen, toimii varmasti ilman mitään lihaa tms, mutta tuo vihreä pesto mielestäni sopii tähän kuin nenä päähän 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s