Luin viikolla ilmestyneestä Mikkelin kaupunkilehdestä, että Mikkelin satamapaviljongista saa kahvin seuraksi karppivohveleita. Vähähiilihydraattisissa versioissa on suolaiset täytteet, joko savulohi tai kinkku. Siis maistamaan.
Savulohiannos oli komea. Vohveli oli seuralaisen popsimaa normivohvelia hauraampi, mutta palveli runsaiden päällisten kuljetusalustana mukavasti. Itse vohvelin maku jäi miedoksi, jopa mitäänsanomattomaksi. Voisiko sitä maustaa – jo ripaus suolaa tekisi terää. Jotain yrttejä tai maustesekoituksiakin voisi kokeilla.
Kahdeksan euron hintainen kokonaisuus toimi ja annoksella lähti myös nälkä. Savulohta oli runsaasti ja sen kupeelle lusikoitu keko valkoista kermaviili(?)kastiketta antoi annokselle mehevyyttä.
Kun jututin ystävällistä myyjää, hän kertoi, että taikina syntyy muun muassa mantelijauhoista ja rahkasta. Vohveli kärähtää kuulemma helposti ja vaatii paistajalta enemmän vahtimista kuin tavanomainen vohveli.
Menkää maistamaan! Satamapaviljonki on vielä jonkin aikaa auki ennen syksymeininkejä.
Karppisisko Tuulevi