Liisan leipomon monijyväleipä makutestissä

Kesäloman korvalla saimme maistiaiset myös lempääläisen Liisan Leipomo Oy:n karppileivästä. Vähähiilarinen, karppaajien tarpeisiin kehitetty monijyväleipä sisältää hiilihydraatteja 18,9 g ja ravintokuitua 12,2 g. Leipomo tekee samasta taikinasta myös sämpylöitä, joita myydään Tampereen kauppahallin myymälässä. Leipää löytyy Lempäälän keskustan myymälästä, Ideaparkin Delisa-kahvilasta, Kuljun leipomomyymälästä sekä useilta Tampereen seudun jälleenmyyjiltä. Omaa lähikauppiasta voi aina myös pommittaa ottamaan leipää myyntiin.

Mille maistui Liisan leipomon monijyväleipä?

Ensihaukkaus kertoi sen, että tämä leipä ja Karppinen muistuttavat paljon toisiaan. Monijyväleipä on paahtoleipätyyppinen, mutta viipaloimaton vuokaleipä. Maku on vähemmän teollinen kuin Karppisessa.  Toimii myös paahdettuna hyvin, ei hassumpaa.

Ensin maistoimme leipää ihan sellaisenaan, vain voilla sipaistuna. Sitten se siirtyi kaikkien ihanien, kesäisten päällysteiden kuljetusalustaksi kuten kuvasta näkyy.

Liisan leipomon vähähiilarisesta leivästä uutisoitiin myös Hämeen uutisissa. Pätkä on 12.7.2011 lähetyksen puolivälissä ja sen voi katsoa Yle Areenalta. Liisan leipomo puolestaan löytyy sekä omilta nettisivuiltaan että Facebookista.

Ravintoainesisältö 100g/tuote

Energiaa 984kj/235kcal, proteiinia 16.6g,
hiilihydraatteja 18.9g, josta sokeria 1.5g, laktoosia 0g,
rasvaa 10g josta tyydyttyneitä 1.4g, ravintokuitua 12.2g,
natriumia 0.4g, suola 0.9g

Karppileipävalikoima kasvaa edelleen

Uutistietojen mukaan ainakin kajaanilainen Pekka Heikkinen & Kumpp.,  Puolangan leipomo, Kainuussa ja Oulussa toimiva Timo Kyllinen Oy:n Huovisen leipomo ja Keski-Suomessa operoiva Elonen ovat tuomassa markkinoille vähähiilihydraattisen leivän.  Myös kajaanilainen Leipäidea pohtii karppileivän lanseerausta. Jos karppiruokavaliossa on leivän kokoinen aukko, leipiä kannattaa kysellä lähileipomoista.

Karppisiskot Tuulevi ja Virpi

3 responses

  1. Ihanaa, että leipomot ovat ruvenneet kehittelemään karppileipiä! Luulisi vielä jonkun Fazerin tai Vaasankin lanseeraavan vähähiilarisen leivän, sellaisille kun selvästi olisi iso markkinarako.

    Liisan Leipomon karppileivä vaikuttaa hyvältä, harmi, ettei sitä taida omalta paikkakunnaltani saada lainkaan… Pitää ehdottomasti ostaa, jos joskus tulee vaikka Ideaparkkiin asiaa. 🙂

  2. Eilen me molemmat karppisiskot junailimme Mikkelistä Helsinkiin ja takaisin. Virpi oli värkännyt kylmäsavuloholeivät Karppisesta ja vetäisimme ne aamiaiseksi junassa. Ihan aina kun ei niitä kananmuniakaan jaksa reissuateriana popsia. Vaikka tuota vhh-leipää tulee syötyä aika harvakseltaan, on hyvä että siitä saa vähän vaihtelua.

  3. Päivitysilmoitus: Vähähiilarisia leivistä löytyy vaihtoehtoja – testissä Porokylän Skarppileipä « Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s