Karppinen leivänhimoon?

Sain juuri sopivana päivänä Karppinen-leipää. Iltateellä oli harvinainen vieras ja laitoin tarjolle täysjyväruisleipää sekä tätä uutuutta. Olen kaivannut jotain tällaista ja tukahduttanut leivänhimoani mm.hapankorpulla, josta saan nykyään jälkitautina närästystä. Uusimmassa Kodin Kuvalehdessä suuresti arvostamani Jaakko  Kolmonen tyrmää tuohtuneena karppausbuumin ja samaan hengenvetoon väittää, että leipä ei lihota. Ehkä ei ikihoikkaa Kolmosta, mutta kun kaikki ei ole samasta varresta tehty. Minulle leipä on ongelma, ei pelkästään kilojen takia vaan myös edellä mainitun närästyksen, vatsavaivojen, ilmavaivojen ym.vaivojen vuoksi. Lisäksi tuore, itsetehty leipä laukaisee minussa jonkin hallitsemattoman syömishimon, mistä ei loppua tule. Ahmimisongelma? Ehkä, ei mitään diagnisoitua, mutta tunnen itseni niin hyvin, että välttelen leipää myös tämän takia.

Mietinkin jo etukäteen, mitä tämä valmiiksi viipaloitu, paahtista muistuttava muovipussileipä minussa herättää. Eipä juuri mitään sellaista, mitä en hallitsisi. Ihan ok makuista, vähäinen E-koodin määrä ilahdutti suuresti ja jälkivaivoja ei juurikaan ilmennyt.  Kovin vaan on..noh..muovipussileipää. Tykkään maksamakkarasta ja sitä on vähän jälyä syödä sellaisenaan. Sain siis tehdä perinteisen voileivän lisukkeineen. Olen myös laiskahko leipomaan erikseen itselleni leipiä, joten tervetullut uutuus Karppinen-leipä toki on, vaikka itse henkilökohtaisesti en sitä päivittäiseen ruokapöytääni otakaan.

Karppisisko Virpi

11 responses

 1. Hei, olet kyllä melkoisen hyvätuurinen henkilö, koska itse & tuttuni on ovat pitkin Helsingin aluetta etsineet tuota Karppista kuitenkaan sitä löytämättä. Leipää ei löydy ainkaan Itä-Helsingin Cittarista eikä Stokkalta, Jumbon Cittarista, ei Hakaniemen S-marketista, eikä Meri-Rastilan S-marketista näistä kaikista myymälöistä olemme yrittänee tuota kauan odotettua lepää pyydystää.

 2. Työkaverin soittelujen jälkeen leipä löytyi Hakaniemen Ympyrätalon S-marketista, olivat tilanneet ihan kolme leipää testiksi, ihanaa huomenna saa aamupalalla syödä leivän.

 3. Heippa!

  Karppista on tänään torstaina 16.6.2011 mennyt seuraaviin kauppoihin Helsingin seudulla:
  Citymarket: Ruoholahti, Leppävaara, Itäkeskus, Iso Omena
  K-Supermarket: Hertta, Itäkeskus, Ruokaniitty, Soukka, Lauttasaari, West-Best, Seilori
  K-Market: Aurinkolahti, Ravioli, Pohjantähti, Katajanokka, Robert
  Prisma: Itäkeskus, Leppävaara
  S-Market: Lähderanta, Itälahdenkatu, Malminmäki, Vallila, Sokos Helsinki, Itäkeskus, Olari, Bulevardi
  Valintatalo: Puotila
  Siwa: Kilonhovi, Aurinkolahti, Eerikinkatu, Hämeentie, Leenankuja

 4. HEI SINÄ
  joka laitoit tuon myyntipaikkalistan
  – Miten tuon leivän jälleenmyyjät Suomessa muualla? Varmaan kattavaa listaa ei voi laittaa, koska myyntipaikkoja on paljon, mutta kannattaako vaikka tivata omasta kaupasta että ottaisivat?

  Onko Mikkelin suunnalla myynnissä? Karppisiskotkin saattaisivat tietää tästä, Mikkelistä päin kun ovat.

 5. Aika erikoista ettei Karppista löydy kaikista kaupoista, ainakin Tornion Citymarketin leipähyllyssä sitä oli heti ensimmäisenä päivänä eli 14.6. Tietysti kannattaa esittää toivomus kauppiaalle ellei sitä omasta kaupasta ala löytyä, hankalaahan siitä on muodostaa mielipidettä ellei pääse testaamaan. Ihan hyvältähän tuo on maistunut kun sitä on muutaman viipaleen kokeillut, se vähäinen hiilareiden määrä tietysti tuntuu mukavalta ja onhan sitä leipääkin joskus kiva vaihtelun vuoksi syödä ihan päällysteiden kanssa.

 6. Minä tein tänään ”täsmäiskun” aikaisin Hesan
  S-markettiin saadakseni leipäni. Muutaman päivän olen metsästänyt isoista keskustan kaupoista vain pettyäkseni tyhjään hyllyyn.

 7. Eilen Mikkelin Prismassa oli reilu keko Karppisia, ainakin siinä puolenpäivän tienoissa. Voi olla että Helsingissä ja muiden isojen kaupunkien kaupoissa tällaisten tuotteiden menekki on kovempi kuin täällä maaseutukaupungeissa.
  Karppisisko Tuulevi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s