Aamu alkoi ahvenella

Tämä on kyllä luksusta. Aamiainen, joka sopisi vaikka päivän pääateriaksi tai arvovieraalle tarjottavaksi. Me saamme ja syömme silloin tällöin lähijärvestä, Saparoisesta pyydettyä kalaa. Monen tuttavan halveksima hauki maistuu huikean hyvälle, kun sen fileoi heti saalistamisen jälkeen ja paistaa tuoreena voissa pannulla tai vaikka rantanuotion tulilla. Siitä tulee hyvää myös foliossa. Foliolle nostellaan fileet, joille laitetaan muutama nokare voita, muutama tippa sitruunamehua ja hiukan suolaa. Paketti laitetaan kiinni ja lykätään uuniin matalaan lämpöön hautumaan kypsäksi. Haudutamme foliohaukea toisinaan myös nuotion kupeessa, grilliritilän päällä. Hyvää tulee.

Ja ahven, se se vasta hyvää on. Nämä ahvenet ovat aviomiehen aamusaalista. Pikkuisia, maukkaita fileitä, jotka päätyivät aamiaislautaselle. Miehellä on perheen parhaat fileointitaidot. Koska minulta tuppaa tulemaan repaleista jälkeä, tartun fileerausveitseen vain hätätilanteissa.

Pannulla paistettua munaa ja ahvenfileitä (2 hlölle)

8 ahvenfileetä
noin 1/2 tl merisuolaa
reilu rkl voita

2 Kieku -munaa
nokare voita

Kypsennä ahvenfileet voissa, keskilämpöisessä pannussa molemmin puolin. Paista sen verran, että fileet ruskistuvat hieman. Mausta kevyesti suolalla. Nostele fileet odottamaan munien paiston ajaksi lämmitetyille lautasille.

Riko kananmunat keskilämpöiselle pannulle. Kun munat alkavat paistua, laske paistolämpötilaa, etteivät munat tummuisi liikaa pohjasta.  Kun valkuainen kiinteytyy, muna on riittävän kypsä. Ripottele sille suolaa juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile tuoreiden kasviksen kanssa. Meillä lautasella oli lisukkeena myös vuohenputki – vuohenjuustotahnaa.

Karppisisko Tuulevi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s