Päivällisen perusrakenne ja reissussa kokattuja aterioita

Pannussa paistetut tilapia-kalafileet, majoneesikastike, fetasalaatti ja lämmin vihanneslisäke

Aikaisempien blogimerkintöjen perusteella teille lienee tullut jo selväksi, että kokkasimme itse koko Hollannin reissun ajan. Suunnitelmissa oli toki käydä myös ulkona syömässä, mutta miten lie jäänyt. Slow food- ruoanlaitto vei mennessään ja oli kiva kokata kahden aikuisen aterioita. Vain yhden lounaan söimme ulkona.  Se sattui olemaan hyvää parsa- kylmäsavulohikeittoa. Sopivaa kevätruokaa ja onnistunut makuyhdistelmä, meidän suuhumme sopiva. Tarkistin muuten äsken parsan ravintosisällön Finelistä: hiilihydraatteja on 2 g / 100g.  Lainakodissa kokatessamme toteutimme karppaajalle sopivaa päivällisrakennetta. Siinä on kolme simppeliä ja meille mieleistä osaa. Näin ateriat syntyivät:

  1. Lämmin proteiinipitoinen osuus eli yleensä jotain lihaa, kalaa tai kanaa. Tällaiseksi sopii myös juusto. Kotona ruokaa laittaessa, suosin paistettua tai grillattua halloumijuustoa. Se kuuluu tällä hetkellä ruokasuosikkeihini.
  2. Lämmin kasvisosuus. Käytännössä tämä on jotain höyrytettyä, pannulla vaikkapa voissa kypsennettyä tai jollain lailla uunissa laitettua kasvista tai kasvissekoitusta.
  3. Kylmä kasvislisäke, joka voi olla sekoitettu salaatti, raaste tai vaikka vain tuoretta kurkkua tai tomaattia. Siihen päälle hiukan oliiviöljyä tai vaikka balsamicoa ja silputtuja yrttejä, jos niitä sattuu olemaan käsillä.

Pistänpä tähän kuvakimaran reissun aikaisista ateroista, jotka koostimme suunnilleen tuon ajattelun mukaisesti. Mukana on myös tuo tekstissä lohilounaskeitto.

Karppisisko Tuulevi

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Advertisements

One response

  1. Herkullisen näköisiä annoksia! Meillä on ollut juustoista nyt vuohenjuustobuumi; sitä on syöty esim. myöhäisiltapalana luomupäärynän ja punaviinilasillisen kera tai jauhispihvin päällä pikaisesti pannulla lämmitettynä.

    Halloumia pitää taas ruveta käyttämään, kun saa uusia tuoreita kotimaisia vihanneksia ja pääsee värkkäämään niistä salaatteja. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s