Kananmunaa, vuohenjuustoa & tuoretta lipstikkaa!

Nyt se on täällä. Tuoreiden yrttien aika! Tästä eteenpäin kokkauksia voi virkistää tuoreiden yrttien aromilla, joka on ihan toista kuin mitä kuivatuista irtoaa. Meillä on pieni yrttipenkki, jossa kasvaa ruohosipulia, lipstikkaa, salviaa, timjamia, rakuunaa ja mitä taimia sitten sinne kunakin kesänä lisäilemmekään. Penkin kupeessa nostavat jo päätään myös raparperit.

Kävin aamulla hakemassa pihan yrttipenkistä suunnilleen yhdessä yössä kymmensenttiseksi kasvaneen lisptikan varren. Miten se puska sieltä niin äkkiä kohosikin. Mies sitten silppusi vahvasti tuoksuvaa yrttiä aamun munapannulle. Tällaista meillä syötiin tänään.

Vuohenjuustomunat

4 Kiekun kananmunaa
pätkä President-vuohenjuustoa
mieleistä perusjuustoa (tänä aamuna Oltermannia)
Kivikylän kotipalvaamon palvikinkkua
nokare voita
tuoretta lipstikkasilppua
suolaa

Sulata voinokare pannulla. Lisää silputtu kinkku ja pyöräyttele puuhaarukan kanssa pannulla sen verran, että palat saavat vähän väriä. Riko pannulle munat ja jätä keltuainen kokonaiseksi. Sirottele päälle juustoraastetta tai laita juustosiivu. Lisää vuohenjuustopalat päällimmäiseksi. Anna kypsyä kääntelemättä.

Meidän makumieltymyksiimme vuohenjuuston ja voimakkaan makuisen lipstikan liitto sopii. Nyt, kun maa puskee vihreää, on suunnitelmissa terästää aamiaisia muillakin yrteillä: sekä kasvatetuilla että villisellaisilla.

Karppisisko Tuulevi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s