Jääkaapin kootut ainekset: halloumi-kasvisvuoka

Kun tulimme viikonloppuna reissusta kotiin, ruoanlaitto piti hoitaa mitä kaapista löytyy -strategialla. Koska siellä oli halloumia, mieleen muistui Karpin ateriakirjan halloumi-kasvisvuoan resepti.  Syntyisiko tästä värikkäät uunikasvikset?

Kesäkurpitsaa oli. Sipulia oli. Oliiveja ei löytynyt. Vain yksi vihreä paprika. Mitä tilalle? Muutama sata grammaa parsakaalia saa kelvata. Ruokalajista syntyi jotakuinkin alla olevan ohjeen mukainen. Vuoan seurana söimme salaattia, johon tytär sekoitteli erilaisia vihreitä salaatteja, tomaattia, herneenversoja ja pieniä mozzarellapalloja.

Halloumi – kasvisvuoka 

300 g parsakaalia
1 kokonainen paprika
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 sipuli
1 sitruunan mehu
noin 0,5 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
hiukan jauhettua mustapippuria
oreganoa
200 g halloumijuustoa

Leikkaa parsakaali, kesäkurpitsa, paprika ja sipuli reiluiksi paloiksi. Pyöräytä kevyesti kuumalla pannulla voissa. Pane kasvikset voideltuun uunivuokaan. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri. Valele kasviksien päälle. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Sekoita kasviksia ja lisää siivuiksi leikattu halloumi niiden päälle. Anna paistua vielä noin vartin verran, kunnes juusto saa kauniin värin.

Halloumi sulaa toisin kuin muut juustot. Se pehmenee hiukan, mutta jää hiukan sitkeähköksi. Jos epäilet halloumin suolaisuutta, liota sitä hetki vedessä ennen uuniin laittamista. Voit korvata halloumin myös kiinteällä, marinoidulla tofulla.
Karppisisko Tuulevi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s