Lämpimät, värikkäät kasvikset

Tämä ruokalaji on sukulainen ratatouille-nimiselle kasviruoalle, josta Virpi kirjoitti taannoin. Tarjoilin tätä yhtenä pääsiäisaterian lisukkeena, lampaan seurana.Yleensä tarjoilen lisukkeet pihvin / makkaran / kanaleikkeen tai jonkun muun lihaisen lisukkeen kanssa sellaisenaa. Viikonlopun ruokapöydässä oli pyhien kunniaksi tarjolla myös juustokastiketta, jonka ohje tulee seuraavassa postauksessa.

Värikkäät kasvikset

Keskikokoinen kesäkurpitsa
Iso punainen paprika
2 kpl punasipuleita
Pari ruokalusikallsta oliiviöljyä
Kuivattua persiljaa ja timjamia
Suolaa
Rasvaa pannulle

Pilko kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi ja laita sekaisin kulhoon. Voit sekoittaa palat huoletta, koska näiden kasvisten kypsymisaika on suht´koht sama jokaisella. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Kuumenna rasva pannulla ja paista kasvikset parissa erässä nopeasti, kuitenkin niin että kasvikset hiukan kypsyvät. Minä pidän aika rapsakasta mausta, siis al dente-meiningistä. Kasviksista ei saa tulla lötköjä, vaan niihin saa jäädä vähän vastusta hampaille.

Karppisisko Tuulevi

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s