Kieku Oy ja Karppiskot aloittivat yhteistyön

Me Karppisiskot esittelemme ylpeinä uuden yhteistyökumppanimme, Kieku Oy:n. Mikä olisikaan hienompi ajankohta kananmunantuottajien ja meidän kananmunia ahkerasti käyttävien karppaajien yhteistyön julkistamiselle kuin pääsiäinen, tämä kananmunaisin aika vuodesta.

Kieku Oy perusteettiin vuonna 2007 ja sen kokonaisvolyymi vastaa noin kolmanneksesta Suomen kananmunamäärästä. Kiekun omistaa 16 tuottajaperhettä, jotka kaikki on esitelty yrityksen www-sivuilla. Klikkaa oikean reunan listaa ja pääset tututumaan kuhunkin tuottajaperheeseen. Tiloilla on pitkät kanatalousperinteet: monilla  on tuotettu munia jo useamman sukupolven ajan.

Kieku tekee aktiivista tuotekehitystyötä. Yhdessä Suomen Rehun kanssa yritys on kehittänyt ruokintamallin ja rehun, jolla kananmunan ravitsemuksellista laatua on viety suositusten suuntaan. Munat tunnistaa KiekuOptima™ nimestä.

Yhteistyön nimissä olemme kesällä menossa tutustumaan myös Loimaalle rakennettuun pakkaamoon, jota on tituleerattu  Suomen nykyaikaisimmaksi. Kirjoittelemme sitten aikanaan blogiin myös sen reissun kokemuksista.

Me Karppisiskot käytämme lattiakanalassa tuotettuja vapaan kanan munia. Nämä munat, joita meillä pääsiäisenä höystetään muun muassa mätikruunulla, ovat peräisin Simulan kanalasta. Se selviää munan kupeeseen lätkäistystä leimasta. Leima kertoo tilan, jolla kyseiset munat on tuotettu sekä sen onko kyseessä häkki- vai lattiakanala.

Hyvää  kananmunapääsiäistä!
Karppisiskot Tuulevi ja Virpi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s