Halloumilla täytettyä kananrintaa

Tein ohjelöydön vanhasta, tutusta keittokirjasta, kun selailin keittiön hyllyssä olevia opuksia ja tuumailin pääsiäisruokia. Olin raapustanut vuosia sitten hankkimaani  Libanonin makuja-kirjaan 11.9.2007 merkinnän, jossa luki:

”Iltaruoka gourmet-tyyliin aseteltuna. Ihanaa!”

Ruokalaji on halloumilla täytetty kananrinta. Tuo kokeilu ajoittuu aikaan, jolloin en vielä karpannut. Silloin lautasella taisi pääruoan lisäksi olla riisiä tai couscousta. Nyt tarjoilisin lämpimiä kasviksia. Oikeilla lisukkeilla ruokalaji sopii karppaajan ruokavalioon mainiosti. Kuvitukseksi kuvasin keittokirjan aukeaman, muuta kuvaa kun ei tähän hätään ole.

Halloumilla täytetty kananrinta

4 broilerin rintafileetä
200 g halloumijuustoa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
6 keskikokoista tomaattia
8 valkosipulinkynttä
1/4 nippu persiljaa
(1 tl tomaattipyreetä)
paistamiseen 1 dl oliiviöljyä

Poista rintafileistä nahka ja luut. Tee fileisiin viillot ja täytä ne halloumin palasilla. Rouhi fileille pippuria ja ripottele suolaa. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja ruskista rintapalat siinä. Kypsennä ne uunivuoassa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Tee sillä välin kastike. Kalttaa tomaatit  ja leikkaa ne kuutioiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet ja hienonna persilja. Laita pieneen kattilaan loput öljystä ja kuullota valkosipuliviipaleet. Lisää tomaatit ja persilja. Paista miedolla lämmöllä vähän reilu viisi minuuttia. Halutessasi voit lisätä tomaattipyrettä.

Tarjoile kananrinnat ja kastike lämpimien vihannesten tai vaikka pelkän salaatin kanssa.

Libanonin makuja: Maggie Lindholm &Marja Lindfors

Jos kiinnostuitte tuosta Libanonin makuja -kirjasta, kannattaa mennä kirjastoon, tutkailla kirppareilla tai Huuto.netissä. Kirjan painos on loppuunmyyty. Vaikka tämä keittokirja ei kuulukaan vhh-kategoriaan, siitä löytyy sellaisenaan tai sovellettuna käyttökelpoisia ohjeita myös karppaajalle.

Karppisisko Tuulevi

Mainokset

2 responses

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s