Mustikkasuiden sunnuntaijälkiruoka

Pakastimessani on vielä reilusti mansikoita ja mustikoita. Koska vadelmat alkavat olla lopussa, säästelen viimoisia kuin kruununjalokiviä. Asettelen niitä yksittäin koristeeksi aamiaisjogurttiin. Suunnittelen myös jotain juhlavaa leivonnaista, joiden koristeeksi kokonaiset marjat sopisivat. Pari rasiaa löytyy vielä. Mustikoita sen sijaan on toistaiseksi runsaasti.

Viikonlopun sunnuntaipäivällisen simppeliin jälkiruokaan käytin mustikoita. Ohje on vanha, kotitaloustunnilta tuttu marjarahka. Korvasin vain rahkan turkkilaisella jogurtilla. Mantelirouhe antaa kivan suutuntuman ja rouskuu hauskasti hampaissa.

Mustikkavaahto
neljä annosta

250 – 300 g (maun mukaan) mustikoita
2 dl kermaa
1-1,5 dl turkkilaista jogurttia
makeutusainetta
noin 25 g mantelirouhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti ja makeuta seos. Itse käytän makeutuksessa steviaa.  Lisää joukkoon mantelirouhe ja mustikat. Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne kohmeisina. Lusikoi jälkiruoka annosmaljoihin ja koristele annokset mantelirouheella ja muutamalla jäisellä mustikalla. Tarjoile heti ennen kuin marjat sulavat.

Karppisisko Tuulevi

Mainokset

2 responses

    • Kiitos Selena tarkkuudestasi. Asia on nyt korjattu ja ohjeen rahka-sana vaihdettu kermaksi niinkuin oli alkuperäinen tarkoitus ja meidän reseptimme käytännön toteutus. Ajatusvirhe. Pahoittelemme turhaa hämminkiä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s