Aschan Café Jugend tarjoili yllätyksen

Olin sopinut eilisaamuksi yrittäjäkollegan ja ystävän kanssa aamukahvitreffit Aschanin kahvilaan Pohjoisespalle Helsinkiin. Anivarhain aamukuudelta alkaneen kolmituntisen bussimatkan jälkeen puoli kymmeneltä teki mieli kahvia ja syötävää.

Halattuani ystävän, menin kuikailemaan vitriinin ääreen. Mitähän söisi? Löytyykö sieltä mitään? Kun tarjonta osoittautui huolestuttavan valkoviljavoittoiseksi, siirryin kyselemään, josko edes ruisleipää saisi. Mainitsin samalla etsiväni vähähiilarista vaihtoehtoa.

Riemastuin, kun ystävällinen myyjä tarjosi vaihtoehdoksi kinkku- tai kasvismunakasta. Hän osoitti piirakkapalan kokoista annosmunakasta ja kysyi maistuisiko se. Tottahan toki. Olin luullut palaa perinteiseksi suolaiseksi piirakaksi, koska en osannut edes kuvitella löytäväni pikkumunakasta.

Täydet pisteet Aschan Cafe Jugendille! Paitsi, että karppi löysi kerrankin tarjottavaa kahvilan vitriinistä, kahvi tarjoiltiin Tonfisk Designin kauniista mukista jugendsalin viehkossa tunnelmassa. Tuonne menen toistekin!

Aschan Cafe Jugend on muuten aika upea välähdys Suomen historiaa. Vuonna 1827 valmistuneen ns. Uschakoffin talon Jugendsali on entinen pankkisali ja yksi Suomen jugend-tyylisistä sisätiloista. Aschan-ketjun kahvila salissa avattiin tammikuussa 2010. Turussa aloittanut, jo vuodesta 1928 lähtien toimininut Aschan on laajentanut viime vuosian kahvilatoimintaansa reippaalla tahdilla. Kahviloita on jo parikymmentä ja suuri osa niistä löytyy Turun seudulta. Aschan Cafe Jugend löytyy on myös Facebookissa.

Karppisisko Tuulevi

2 responses

 1. Mä poikkeisn eilen matkallani Ideaparkissa ja etsin kans nopsaa ”kahvin kans jotain syötävää” -juttua. Siellä oli Juustoportin kahvila, josta sai juustoleivän palan, lämmitettynä. Ai, että maistui! Toivottavasti yleistyvät!
  Niin ja Porista saa kahvila Fossettesta makoisia munakkaita, tekevät siinä odottaessa.

  • Kiitos Tarja vinkistä! En muistanutkaan koko Juustoporttia ja tuosta Ideaparkin kahvilasta en edes tiennyt.

   Juustoportilla on kahvila-ravintola myös Lahti-Helsinki -moottoritien varressa Mäntsälässä, siinä Shellin kohdalla. Ravintolan yhteydessä on Juustokellari, jossa myydään Juustoportin ja muiden ulkomaisten ja kotimaisten valmistajien juustoerikoisuuksia. Myös tuosta kahvilasta saa mun mielestä leipäjuustoa. Muistelen että lasikossa oli juustoa hillon kanssa, mutta eiköhän onnistu ilman hilloakin.

   Juustoportti valmistaa myös turkkilaista jogurttia, jota myydään 200 g:n pikareissa. raaka-aineina ovat perusainekset: pastöroitu maito ja kerma, maitoproteiini ja hapate.

   Tässä lisää infoa

   Karppisisko Tuulevi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s