Hotelliaamiainen

Hakaniemen Cumulus Helsingissä on aika nasta ketjuhotelli. Sen ehdottomat plussat ovat sijainti ratikkakiskojen vieressä, Hakaniemen torille avautuvat näkymät aamiaishuoneessa – metsässä asuvalle maalaiselle ihanan tervetullutta vilinävaihtelua – ja Marimekon astiat, joista nauttia aamiainen. Huoneet ovat pieniä ja raikkaita. Hotelli on näppärä tukikohta vaikka teatterireissulle, jollaisen me teimme viime viikonloppuna.

No se aamiainen. Se oli perushuttua eli ei sisältänyt mitään erityisiä hehkutuksen aiheita. Karppaajakin löysi toki syötävää. Kokosin annokseeni tomaattia, kurkkua ja paprikaa, pari lihapullaa ja pikkunakkia sekä munakokkelin nimellä olevaa munapaistosta. Tietääkseni se muuten kypsennetään jonkinlaisesta munavalmisteesta. En tunne tätä sen enempää, mutta kerron täällä, jos mulle selviää lisätietoja – tai sitten kotitalousalan ammattilainen, karppisisko Virpi valaisee teitä. Tarjolla olisi ollut myös keitettyjä kananmunia, mutta siinä muodossa syön ihan riittämiin munaa kotonakin. Leikkeleet eivät maistuneet, enkä ottanut juustojakaan. Miinusta annan tomaateille, jotka olivat puoliraakana kerättyä, matkalla kypsytettyä tuontitavaraa. Väri oli halju eikä makua ollut yhtään. Oi tulisipa kesä ja saisipa auringon voimalla kasvaneita luomutomaatteja. Eipä niitä tosin hotelliaamiaisella ole silloinkaan.

Tarjolla oli maustamatonta jogurttia. Sen seuraksi kauhoin marjoja ja Cumulusten aamiaispöydästä yleensä löytyvää pähkinäsekoitusta. Sitten vielä lasillinen vettä ja aamiaiskahvi. Perheenjäsenet söivät myös leipäpöydän antimia ja tytär pari keksiä jälkiruoaksi.  Tällä setillä nälkä pysyi poissa pitkälle iltapäivään.

Hakaniemen Cumulukseen muuten liittyy hauska sattuma. Kun yövyin siellä ensimmäisen kerran viime keväänä, viereisen pöydän nuori pariskunta ryhtyi juttusille vilkaistuaan aamiaislautastani ”Huomenta. Saako kysyä, että karppaatko sinä?” Totesin Hesarin uumenista, että kyllähän minä. Siitä virisi keskustelu, jonka aikana nuori nainen kertoi appivanhempiensa ryhtyneen myös syömään vähähiilihydraattisesti. Kuulin kokemuksia ja kommentteja. Hauska muisto, joka hymyilyttää vieläkin.

Karppisisko Tuulevi

Mainokset

2 responses

  1. Kävin tuossa hotellissa maaliskuun alussa. Aamiaisesta totesin samaa, mutta ne kauniit astiat sekä yleinen puhtaus ja siisteys uudenuutukaisissa huoneissa saivat pisteet plussan puolelle. Lisäksi hotellin lähellä oli la-su yöksi hyvää ilmaista parkkitilaa!

    • Minä oikein odotin sitä että pääsen syömään aamiaisen Marimekon astioista. Ensimmäisellä kerralla astiahavainto jätti tosi myönteisen tunnejäljen päähän. Olen niin visuaalinen ihminen – nautin kauniista asioista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s