Ulos kahville ja syömään

Istun kirjoittamassa mikkeliläisessä My Coffee-kahvilassa. Tämä ei ole alkuunkaan suosikkipaikkani – se minun ykköspaikkani Carolina´s lifestyle sulki ovensa talvella. Kuka perustaisi Mikkeliin olohuonekahvilan, jonka sisustus olisi persoonallinen miksaus vanhaa ja uutta, jossa olisi kasapäin lehtiä luettavaksi ja mieltä kiehtovia tavaroita ihasteltavaksi. Jotain sellaista kuin kuopiolaisessa Kahvila Kanelissa, jonka löysimme hiihtolomalla, matkalla Tahkolle. Kahvilan tunnelma on jäljittelemätön, niin mainio, että perhe käytti kaikki maanittelutaitonsa saadakseen minut lähtemään kohti kotia. Olisin viihtynyt vanhassa nojatuolissa lehtikasan kanssa vaikka kuinka kauan. Hakenut vain lisää kahvia. Karppiherkkuja kun ei senkään kahvilan vitriinistä vielä löytynyt.

RISTIRIITOJA KAHVILASSA

Siitä pääsen tämänkertaisen postauksen varsinaiseen aiheeseen, omaan kahvilahulluuteeni ja ristiriitaan, jota kahviloissa koen. Karppaajana ohitan perinteiset herkkuleivokset ja kutsuvat kakkupalat ilman sen kummempia ponnisteluja – nykyään. Tilaan kupillisen rooibos-teetä, kahvin tai  cappucinon. Välillä kaipaan kumminkin seuraksi karppihyvää. Edes Helsingistä en ole löytänyt sellaisia tarjoilevaa paikkaa. Maksaisin mieluusti karppileivonnaisista, koska olen aika laiska itse leipomaan. Niin, lukuunottamatta suosikkiani: mud cake syntyy mutkattomasti ilman sokeria ja valkoisia jauhoja kunnollisesta tummasta suklaasta, munista, voista ja hiukkasesta mantelijauhoja. Siitä minkä tahansa kahvilan olisi helppo aloittaa. Onko ääneen ilmaistua kysyntää vielä liian liian vähän?

MISSÄ LUURAA KARPPIRAVINTOLA?

Sisareni, se kolmas meistä,  oli hiljan työmatkalla Puolassa. Hän kertoi Varsovalaisesta ravintolasta Fridasta, jossa oli erillinen low carb-lista. Ruokapuolella se onkin helppoa: kala tai pihviannos kasvisten tai ison salaatin kanssa onnistuu ilman sen kummempia kikkailuja. Suomessa en silti ole tällaisia merkintöjä vielä nähnyt yhdelläkään listalla saati sitten erillistä listaa. Riisin ja perunan saa tosin pyytämällä lähes poikkeuksetta vaihdettua kasvislisukkeeseen. Karppaajat huomioiva ravintola saisi varmasti mediahuomiota. Entä mistä löytyy kahvila, joka loikkaa mukaan karppausilmiöön?

Karppisisko Tuulevi

ps. Blogiin tulee tuonnempana myös postaus karppaajan ruoka- ja taukopaikoista. Laittakaa ihmeessä meille vinkkejä hyvistä kohteista joko kommentteina tähän alle tai meilinä karppisiskot@gmail.com.

11 responses

 1. Mitä veisi muutamia hyviä karppireseptejä sellaisiin kahviloihin, joissa käy ja joiden tietää leipovan myös itse eli niihin, jotka eivät ole riippuvaisia valmisleivonnaisista?

 2. Tampereella ravintola New Yorkin ruokalista sisältää myös karppivaihtoehtoja. Kerran olen siellä syönyt, ja silloin annos oli jopa kaltaiselleni isoruokaiselle miehelle ns. ”työteliäs”. Perunaa/pastaa/riisiä ei ollut korvattu pelkästään salaattia lisäämällä, vaan annoksessa oli normaaliannosta enemmän lihaa. Suosittelen!

 3. Nams, tuo mud cake on kyllä uusi herkkusuosikkini. Ja onnistuu aina ja paljon helpompi kuin ”tavallinen” mud cake.. se ei ikinä onnistunut minulta.. Kuopiolaisena rakastan Kahvila Kanelia! Pitääkin ehdotella josko sieltä tulevaisuudessa voisi saada mud cakea tai muita karppiherkkuja.

  • Asta. Luovuus kasvaa karpatessa, eikö vaan 🙂 Kahvin kanssa sellaisia ratkaisuja, joita ei ole tullut ajatelleeksikaan.

   Oi Jenny, kerro meillekin, jos saat Kanelin innostumaan. Sen paikan tunnelma on jumalainen ja jos sieltä vielä saisi karppikakkua, niin ah! Mud cake ei petä, helppo ja hyvä (kun tykkää suklaasta) ja kelpaa hyvin myös ei karppaajille.

 4. Uusia kahvilavinkkejä karppaajille:

  CAFE ASCHAN JUGEND Helsingissä, Pohjoisespalla tarjoilee pikkumunakkaita
  http://www.cafejugend.fi/
  Tästä on täällä blogissa oma postauksensa https://karppisiskot.wordpress.com/2011/04/07/aamukahvi-aschanilla/

  JUUSTOPORTIN kahvila-ravintoloista saa kahvin kanssa lämmitettyä leipäjuustoa. Kahviloita on Jalasjärvellä, Ideaparkissa ja Lahden moottoritien varrella Mäntsälässä
  http://www.juustoportti.fi/ -> klikkaa vasemmasta reunasta toimipisteet, sieltä löytyvät kahviloiden tiedot.

  Karppisisko Tuulevi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s