Kermainen savuporokeitto vei miehen sydämen

Tästä keitosta sain erityisen vuolaat kehut mieheltäni ”kyllä onkin erityisen hyvää soppaa, pitää ottaa lisää!” Kyllä muuten tykkäsin itsekin.

Löysin kaupasta paketillisen kylmäsavupororouhetta ja kehittelin keiton sen mukaan, mitä tällä kertaa sattui kaapissa olemaan. Hyllyillä oli vakiovarusteena kermaa, pehmeää vuohenjuustoa, puolikas Mustapekka-juusto, sipulia ja paprikaa.

KERMAINEN SAVUPOROKEITTO

150 g poron kylmäsavupororouhetta
2 suurta sipulia
2 keskikokoista / 1 tosi suuri paprika
voita paistamiseen
150 g pehmeää vuohenjuustoa
(puolikas Mustapekka-juusto)
2 dl kuohukermaa
vettä maun mukaan
suolaa, persiljaa, pippurisekoitusta

Sulata hiukan voita keittokattilan / padan pohjassa. Kuullota siinä sipuli ja lisää suikaloitu paprika perään. Anna pehmentyä hieman. Lisää pororouhe ja kerma. Anna kuumentua, keitä hiljakseen jonkun aikaa. Seuraa etteivät paprika ja sipuli mene aivan pehmoiseksi mössöksi. Keitto on maistuvampaa, kun sipuli ja paprika jäävät hiukan napakaksi. Lisää pehmeä vuohenjuusto ja jos haluat, puolikas Mustapekka-juusto. Anna sen sulaa keiton joukkoon. Lisää vettä makusi mukaan – kuinka paljon lientä haluat valmiiseen keittoon. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Minä lisäsin myös itse kuivattua persiljaa.

Vähempikin kerma muuten riittää – tästä tulee tuhtia keittoa. Maistele lisätessäsi.

Karppisisko Tuulevi

Advertisements

4 responses

  1. Heipä hei siskokset !
    Eilen tupsahdin tänne jostain .. luin ja luin ja ihastuin .. nyt jo piti tulla takasi 🙂
    Kiitos tästä mielenkiintoisesta ja meille kaikille avoimesta blogista ! Olen vasta alkutaipaleella tutustumassa ” mitä oikeesti olenkaan syönyt kaikki nämä vuodet”. Pikkuhiljaa siivoan ruokakomeroani ja päätäni .. siinä varmaan puhistuu myös toivottavasti sisuskalunikin 🙂 Minusta saitte vakivierailijan .. en ehkä jätä käynnistäni useinkaan jälkijä .. terveisin maatilan emäntä tätä keittoa teen heti kun vaan jostain saan kiinni tuota poroa 🙂

  2. hei ja kiitos kivasta blogista 🙂

    karppaus kiinnostaa kovasti, mutta mistä hyvää proteiinia kun kananmuna ja kananliha eivät sovi? Jää aika paljon valikoimasta, mm. aamiaisen suhteen. Ja samoin on liuta muita sopimattomia: paprika, siemenet (pellava, seesam, aurngonkukka) jne. Eli saako ilman näitä koostettua riittävän monipuolisen ruokavalion?

    • Kiitos palautteesta ja anteeksi kun en ole ehtinyt aiemmin vastata.
      Allergisen on toki aina oltava tarkempi ja kompromissejakin joutuu tekemään. Siementen sijaan kaikki pähkinät ja mantelit voisivat olla hyviä, jos et ole niille yliherkkä. Hyviä proteiinin lähteitä muut lihat ( sika, nauta) ja tietysti kala kaikessa muodossa. Itse olen erilaisten maitotuotteiden ystävä. Juustosta saat niin proteiinia kuin rasvaakin. Markkinoille alkaa tulla hyviä karppituotteita, kuten aikaisemmassa blogissa mainitsemani pehmeämmän makuinen rahka. Kasviksista mainioita ovat kesäkurpitsa, palsternakka, lanttu jne. vaihtoehtoja löytyy!
      Virpi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s