Kanaa ja seesamipapuja sunnuntaipäivällisellä

Viikonloppuna valmistin sunnuntaipäivällisen broilerin paistileikkeistä ja oman kasvimaan vihreistä pavuista. Vaikka sadonkorjuun kanssa oli tekemistä ja osa jäi jopa nolosti peltoon, niin kyllä tuntuu kivalta kaivaa pakastimen uumenista itse pakatsettuja papuja. Toki samaa tavaraa löytyy myös kaupan pakastealtaasta. Finelin mukaan imeytyviä hiilihydraatteja vihreässä pavussa on suunnilleen saman verran kuin lantussa, 4,3 g/100 g. Ruoka maistui koko perheelle, papuja myöten. Ohjeet ovat neljälle hengelle.

Sunnuntain kunniaksi tein myös jälkiruokaa. Resepti oli ihan silkkaa säveltämistä niistä raaka-aineista, joita kaapissa oli: leipäjuustoa ja tummaa suklaata. Ei hassumpi kokeilu.

KERMAINEN UUNIKANA

700 g broilerin paistileikettä
1 dl kuohukermaa
1/2 Mustapekka -juusto
suolaa
mausteita

Hiero paistileikkeisiin mieleisiä mausteita. Minä laitoin suolaa, pippurisekoitusta, paprikaa,  hiukan juustokuminaa ja kurkumaa. Laita leikkeet voideltuun uunivuokaan. Murenna puolikas Mustapekka-juusto kerman sekaan ja kaada liemi leikkeiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes leikkeet ovat kypsiä ja saaneet hiukan väriä.

Tarjoile broilerileikkeet seesamipapujen ja vihreän salaatin kanssa.

SEESAMIPAVUT

400 g pakastettuja, vihreitä papuja
2 rkl voita
2 rkl seesaminsiemeniä
hiukan cayennepippuria
merisuolaa myllystä

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat saada väriä. Siirrä siemenet toiseen astiaan. Keitä papuja muutama minuutti ja valuta keitinvesi pois. Sulata voi pannulla. Lisää valutetut pavut ja paista niitä muutama minuutti, kunnes ne alkavat ruskistua. Sekoita seesaminsiemenet joukkoon, mausta cayennepippurilla ja merisuolalla.

Seesamipapujen alkuperäinen ohje on kotoisin Karpin ateriakirjasta.

SUKLAINEN LEIPÄJUUSTO

Pilko leipäjuustoa uuninkestäville pikkulautasille sen verran kuin arvelet kunkin ruokailijan syövän. Paloittele kunkin annoksen päälle 1-2 palaa tummaa suklaata. Laita 200-asteiseen uuniin tai mikroon siksi aikaa, että suklaa sulaa ja juusto kuumenee ja pehmenee. Tarkkaile ruokaa, ettei se mene liikaa.  Tarjoile kuumana. Kaada pieni loraus lakkakastiketta päälle ennen tarjoilua – se raikastaa makua.

Karppisisko Tuulevi

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s