Munakoisopata

Finelin mukaan mukankoisossa on hiilihydraatteja vain kolmisen grammaa sadassa grammassa. Se onkin mainio aines karpin ruokavalioon. Tällä kertaa yhdistin munakoison jauhelihaan, josta  me väännämme yhtä ja toista ruokaa. Se on arkisessa kokkauksessa kätevä ja nopea raaka-aine.

Tämä padan ohje on peräisin Karpin ateriakirjasta, hiukan muunneltuna tosin.

MUNAKOISOPATA

1 munakoiso
400 g paistijauhelihaa
voita
1 paprika
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 dl tomaattipyrettä
suolaa, mustapippuria, chiliä
1 dl fetajuustoa
1 suolakurkku

Kuutioi munakoiso, silppua sipuli, paprika ja suolakurkku. Ruskista jauheliha pienessä määrässä voita. Lisää munakoisokuutiot, paprika- ja sipulisilppu sekä valkosipuli. Paista välillä sekoitellen, kunnes munakoisot saavat väriä. Lisää tomaattipyre ja mausta.

Hauduta tuokaa padassa vartin verran. Lisää kuuman paistoksen pinnalle lopuksi silputtu suolakurkku ja kuutioitu fetajuusto. Anna fetan hiukan sulaa ja tarjoile heti.

Karppisisko Tuulevi

Mainokset

8 responses

  1. Miten itketys? Kesäkurpitsan itse aina itketän kun muuten se on tosi kitkerää. Munakoisoa olen käyttänyt lähinnä viipaleena lasagnetyyppisesti, sillonkin itketin varalta.

  2. Ikävä jos joku on saanut kitkerää kesäkurpitsaa. Minulle ei ole vielä osunut. Pehmeän makuisia molemmat munakoison kanssa.
    Ihanat sivut ! Usein saa uutta inspiraatiota keittiöön. Hyvää ruokaa ja koko perhe siltäosin
    hyvällä mielellä.

  3. TERVEHDYS
    Onpas täällä ollut vilkasta, hauskaa!
    @sea Yleensähän tuo itkettäminen on tarpeen juuri kitkeryyden vuoksi. Olen taas ostanut niin monta kertaa peräkkäin mukavan maukkaita munakoisoja / kesäkurpitsoita ja laiskistunut – en ole jaksanut / saanut aikaiseksi itkettää, eikä se ole siis ollut tarpeenkaan. Toki se poistaisi myös liikoja nesteitä, mutta nekin haihtuvat, jos ruoka saa jonkin aikaa hautua. Kun teemme kylmiä lisukkeita, itketämme juuri nesteen takia. Ko. syötävästä tulee ohje joskus. Siitä kun puuttuu vielä kuva.
    @Maare Kiitos lämmittävästä palautteestasi ja iloista karppausta! Siitä voi tulla jopa elämäntapa!
    @Asta Kiitos sanoistasi, nousi hymy huulille. Innostumme itsekin yhä enemmän, kun käyntimäärät kasvavat ja saamme kommentteja. Karppaillaan!

    Karppisiskot Tuulevi ja Virpi

  4. Minä olen muuten huomannut, että kitkeryydestä etenkin kesäkurpitsan kohdalla pääsee kuorimalla. Kotimainen kesäkurpitsa on maun suhteen ehdottomasti parempi, kuin ulkolainen. Tosin sitä kotimaista saa vaan lyhyehkön sesongin verran, valitettavasti.

    Karppisisko Virpi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s