Karpin ateriakirja on kelpo opus

Hommasin Karpin keittokirjan, kun aloitin karppaamisen. Se on toiminut hyvänä perusopuksena – mitä nyt olen soveltanut joitakin ohjeita muun muassa jättämällä aromisuolan pois ja vaihtamalla keinomakeutusaineen steviaan. Sen osaa kuka tahansa. Karpin keittokirja näyttää meillä siltä, että sitä on käytetty ja paljon. Sivuilla on tahroja ja käsin kirjoitettuja merkintöjä, käyttökokemuksia ja päivämääriä ohjeiden kupeessa.

Tilasin kustantajalta vasta ihan hiljattain  Karpin ateriakirjan. Opus on jatkoa tuolle edelliselle, sen kehittynyt versio. Uskon, että etenkin karppauksen alkuvaiheessa olevia valmiit ateriaehdotukset hiilarimäärineen auttavat vauhdilla eteenpäin. Jotain tällaista kaipasin itsekin alussa. Valmiista ateriakokonaisuuksista on iloa ja hyötyä myös siksi, että karppauksen myötä on opeteltava uusi tapa koostaa ateriat. Valmiit ehdotukset ovat tervetulleita, vaikka yhtä lailla ne voisi koostaa itsekin.

Minun – joka olin kokannut paljon – piti alussa oikein määrätietoisesti opetella uusi ajattelu. Mitä ihmettä mä syön murekkeen lisukkeena, kun olen tottunut syömään pottuja. Ai tomaattinen jauhelihakastike. Mut eihän sitä voi pelkästään syödä eikä pasta enää käy. Eritoten talvella kaipaan lämpimiä, vaihtelevia kasvis- ja juureslisukkeita. Niitä olen nyt tehnyt urakalla muun muassa tämän ateriakirjan ohjeilla.

Heti kärkeen poimin ohjeista valkosipulipavut, munakoisopaistoksen, pekonisen jauhelihakastikkeen. Kesäkurpitsatagiliatelle löytyi jo edellisestä Karpin keittokirjasta, mutta se oli kokeilematta.  Tätä kirjoittaessa olen jo testannut nämä ja aion kirjoittaa kokemukset myös blogiin. Hyviä olivat ja kelpasivat perheelle, sen voin jo kertoa.

Tulevalla ruokalistalla ovat muun muassa tacokuori kukkakaalista ynnä erilaiset lisukkeet siihen,  munakoiso-hallouminyytit ja muutamat karppihenkiset leivonnaiset. Kuivakkakku karppityyliin, sen testaan jahka ehdin. Joku lukijakin kaipasi leivonnaisohjeita. Oi olisipa vaikka kaksi viikkoa aikaa keskittyä pelkästään ohjeiden testaamiseen ja niistä kirjoittamiseeen. Minähän järjestäisin karppikestit ystäville ja kirjoittaisin juttua niistäkin.

Tämä on kuulkaa käyttökirja tässä huushollissa. Minä suosittelen tätä mielelläni. Tilaa kirja täältä

Karppisisko Tuulevi

Advertisements

2 responses

  1. Hei Tuija! Täällä on tarinaa siitä, kuinka itse aloitin https://karppisiskot.wordpress.com/2011/02/05/miten-aloitin-karppaamisen/ Mulle sopi hyvin tiukka startti. Joku toinen voi tiputella pikkuhiljaa pois valkoisesta viljasta olevia tuotteita, sokerisia valmisteita jne. Tapojen muuttamisessa joutuu / pääsee romuttamaan omia asenteitaan, ruokasellaisia.

    Hyväkarpit pistelevät puuroa – minä en. Tässä on paljon variaatioita ja tärkeää on löytää oman oloinen kehotuntuma. Lueskele kokemuksia, kirjojakin on hyvin saatavilla aiheesta. Niitä löytyy myös kirjastoista. Luin itsekin kun koitin hahmottaa, mistä tässä koko jutussa on kyse. Onnea matkaan!
    Karppisisko Tuulevi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s