Hätäinen lounas

Tämä ei oikeastaan ole mikään resepti, vaan lounasraportti yhden sorttisesta karppaajan pikaruoasta. Strategiana oli ottaa kaapista sitä, mitä sieltä löytyy. Koska laitoin viikonloppuna urakalla ruokaa, sieltä löytyi jopa valinnanvaraa. On muuten aika ylellistä todeta keskiviikkona, että kas, mullahan on vielä huomiseksikin valmiina valmiit ruoat jääkaapissa. Sitten onkin jo melkein viikonloppu ja aikaa leppoisalle ruoanvalmistukselle.

Tänään tein lounaaksi salaattilautasen seuraavista jääkaappilöydöistä:

Sunnuntailounaalta jääneet uunikanat
Rasilaisen hapankaalia
Raejuustoa
Punaista ja vihreää paprikaa
Päälle loraus luomuoliiviöljyä, sitä siskon tuliaisiksi tuomaa

Koska kaipaan talvella lämmintä ruokaa ja pelkkä kylmä salaatti jotenkin tökkii, kuumensin kanan pannulla ennen keon kasaamista lautaselle. Kana ja raejuusto hoitelivat riittävän proteiinin saannin, paprika takasi tuoreuden ja värinautinnon, hapankaali sopi ateriaan muuten vaan. Se maistuu minulle talvisaikaan. Oliiviöljyloraus teki kastikkeen virkaa. Aterian kanssa maistui iso lasi raikasta oman kaivon vettä. Ja matka jatkui taas!

Karppisisko Tuulevi

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s