Taivaallinen tattikeitto

Meillä on keittiön lasitölkissä aarteita. Kuivattuja tatteja! Viimeisimmän satsin mies keräsi ja kuivasi menneenä syksynä. Jaamme tämän sieniviehtymyksen ja sienestämme syksyisin sekä yhdessä että erikseen. Ah, miten minä niitä kuivattuja tatteja varjelenkaan. Harkitsen tarkkaan,  koska teen niistä ruokaa. Vähän reilu viikko sitten tuli harvinaisia vieraita, hyviä ystäviä kylään. Minä päätin tehdä pitkästä aikaa tattikeittoa. Kyllä olikin hyvää, vaikka itse sanonkin. Tässä ohje myös teidän kokeiltavaksenne.

 
TATTIKEITTO
1 dl kuivattuja tatteja
1 iso silputtu sipuli
3 dl kuohukermaa
2 dl vettä
1 rkl voita
puolikas Mustapekka- juusto
puoli rasiallista maustamatonta Hovi- juustoa
suolaa
Liota sieniä 15-20 minuuttia vesitilkassa. Kuumenna voi kattilan pohjassa ja kuullota sipuli siinä pehmeäksi. Lisää kaikki ainekset ja anna hautua miedolla lämmöllä vartin verran. Mausta suolalla.

Soppa oli taivaallisen hyvää, eikä tuo kattilakuva tee sille lainkaan oikeutta. Taustalla muuten on Vyötärön metsästäjän pizzaa piirakkavuoassa.

karppisisko Tuulevi

 

About these ads

Yksi vastaus

  1. Päivitysilmoitus: Jämäpäivä | Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s