Juurekset ovat parhaimmillaan ja nyt on aika täyttää kellarit niillä ennen talven tuloa. Ihana palsternakka on hieman unohduksissa ollut juures. Muutenkin sitä käytetään vähemmän ruokien pääraaka-aineena. Liekö syynä vähäinen viljelypinta-ala vaiko mikä, mutta olen huomannut sen olevan myös kaupoissa yllättävän kallista. Jos sinulla suinkin on vähän viherpeukaloa ja pala kasvimaata, niin kokeile ihmeessä palsternakan viljelyä ensi kesänä. Sitä on helpompi viljellä kuin porkkanaa. Ainakin minä olen saanut ilman sen kummempia toimenpiteitä varsin runsaita satoja.
Palsternakasta syntyy ihanan helppo lisuke vaikkapa liharuoalle
Raasta juures karkealla terällä tai leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Laita reilusti voita paistinpannulle, lisää palsternakat ja hauduta hitaasti kypsäksi välillä sekoittaen. Mausta haluamallasi tavalla. Itse tykkään laittaa vain mustapippuria ja suolaa, sillä niukka maustaminen nostaa esiin juureksen oman hienon maun.
Karppisisko Virpi
Kuvassa peruskarppiateria: paistettua palsternakkaa, tomaattia, raejuustoa ja karjalanpaistia. Helppoa ja hyvää!