Mitäs tekis kanttarelleista?

Teimme lähimetsästä huiman löydön, kolmisen litraa kanttarelleja. Siitäkös alkoi tuumailu – jotta mitä ruokaa näistä arvokkaan ainutlaatuisista, tänä kesänä harvinaisista raaka-aineista oikein laitetaan. Ennen karppiaikaa kokkasin kanttarelleista muhennoksen, jonka kanssa tarjoilin keitettyjä perunoita.  Nyt kumpikaan ei kuulu vakioruokavalioon.

Tulin metsästä kasvimaan kautta ja poimin mukaan viimeisiä sokeriherneen palkoja, nykäisin pussiin muutaman sipulin ja perään vielä pari tillinoksaa. Jääkaapissa oli ennestään avomaakurkkuja.

Kotona paistoin voissa sipulisilpun ja kypsensin siinä samalla pienittyjä herneenpalkoja. Kanttarellit pääsivät samaan voilla paistettuun seuraan. Mausteeksi ripautin merisuolaa ja pippurisekoitusta. En oikein tiedä, millä nimellä ruokalajia kutsuisin, mutta viis siitä.  Itse ruoka ja perinteisesti tillillä ja suolaripauksella maustetut avomaakurkut maistuivat hyvältä yhdessä.

Karppisisko Tuulevi

PS. Sienet siis sopivat mainiosti karppaajan ruokavalioon – jopa aivan tiukimpaan alakarppivaiheeseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s